Erişilebilirlik

Ukrayna'da Konvoy Saldırısı Tartışması


Luhanks'taki çatışmalarda Grad füzesi yükleyen Ukraynalı askerler
Luhanks'taki çatışmalarda Grad füzesi yükleyen Ukraynalı askerler

Ukrayna ordusu Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırısına uğrayan konvoydan 15 ceset çıkarıldığını bildirirken ayrılıkçılar olaydan Ukrayna kuvvetlerini sorumlu tutuyor

Ukrayna ordusu saldırıya uğrayan konvoydan 15 sivilin cesedini çıkarttığını bildiriyor.

Askeri sözcü Andry Lsenko ülkenin doğusunda devam eden çatışmalar nedeniyle ceset arama çalışmalarına ara verildiğini açıkladı.

Ukraynalı yetkililer Luhanks kenti yakınlarında çatışmalardan kaçan bir konvoya Rusya yanlısı ayrılıkçıların ateş açması sonucu çok sayıda sivilin öldüğünü öne sürüyor. Luhansk kentindeki ayrılıkçılar ise suçlamayı reddediyor, ateş açanların Ukrayna askerleri olduğunu iddia ediyor.

Ukrayna ulusal güvenlik konseyi sözcüsü Albay Andriy Lysenko, tam ölü ve yaralı sayısını veremeyeceğini ancak ölenler arasında çocuklar da bulunduğunu söyledi.

Sözcü, ayrılıkçıların sivilleri hedef almak için Rusya’dan aldıkları “Grad” roketleri ve mayın atıcılar kullandıklarını önesürdü.

Olay Pazartesi sabaha karşı kuşatma altındaki Luhansk kentinden çıkan ana yol üzerinde meydana geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf saldırıyı kınadı ancak Washington’un saldırıdan kimin sorumlu olduğunu bilmediğini söyledi.

Öteyandan bir Uluslararası Kızıl Haç sözcüsü Fransız haber ajansına Rus yandım konvoyunun denetimiyle ilgili bir anlaşma sağlandığını açıkladı.

Rus İnterfax ajansı da konvoya Ukrayna sınır muhafızları ve gümrük görevlileri tarafından denetlendikten sonra Uluslararası Kızıl Haç temsilcilerinin eşlik edeceğini bildirdi.

Yardım konvoyu konusunda anlaşma sağlandığı Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov tarafından da doğrulandı.

Ancak Lavrov Berlin’de Alman, Fransız ve Ukrayna mevkidaşlarıyla yaptığı toplantıda bir ateşkes anlaşması konusunda anlaşma sağlanamadığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG