Erişilebilirlik

Ukrayna'da ABD Liderliğinde Askeri Tatbikat


Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçılarla savaş devam ederken, batısındaysa Amerika’nın liderliğinde 15 ülkenin katıldığı barış gücü tatbikatı başladı.

Amerikan Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, 12 gün sürecek olan tatbikatta 200’ü Amerikalı olmak üzere toplam 1,300 asker görev alıyor. Barışgücü tatbikatı, Ukrayna’daki iç savaş başladığından bu yana Amerikan kara birliklerinin katıldığı ilk askeri faaliyet olması nedeniyle önem taşıyor.

Tatbikat, ülkenin doğusunda Ukrayna ordusu ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların devam ettiği bir döneme rastlıyor.

Haftasonunda Ukrayna ordusu ile ayrılıkçılar arasında Donetsk kenti yakınlarındaki hava limanında şiddetli çatışmalar yaşandı. Gelişmeleri izleamek için bölgede bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gözlemcileri çatışmaları doğruladı.

Donetsk kenti yetkilileri, çatışmalar nedeniyle altı kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığını belirtti.

Ukrayna’da çatışmalar devam ederken, Paris’te bir araya gelen Rusya, Fransa ve Almanya’nın Dışişleri Bakanları ülkedeki son gelişmeleri değerlendirdi. Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile özel bir görüşme yapması bekleniyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroshenko, Başkan Obama’nın konuğu olarak bu hafta Amerika’ya bir ziyarette bulunacak. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, iki liderin krizi diplomatik yönden çözle yollarını ele alacakları belirtildi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG