Erişilebilirlik

'Uçak Kazası Kaygılandırmamalı'


Germanwings şirketine ait Airbus 320 uçağının salı günü Fransa’da Alp Dağları’na çakılması ucuz havayolu şirketlerinin uçak bakımı ve güvenliği ile ilgili endişeleri gündeme taşıdı.

Uzmanlara göre her uçak kazasının haber olması aslında bu yolculuk yönteminin ne kadar güvenli olduğuna işaret ediyor.

Leeds Üniversitesi’nden havacılık uzmanı Stephen Wright imalat ve bakın standartlarının yeterli olduğunu ve herhangi bir değişikliğe gerek olmadığını belirtiyor.

Airbus’ın bu modelle ilgili geniş bir veri tabanına sahip olduğunu söyleyen uzman teknik bir sorun oluştuğunda şirketin bundan haberdar olacağını belirtiyor. Ancak Wright\ Airbus 320 için ortada böyle bir durum olmadığını söylüyor.

Makine Mühendisleri Enstitüsü’nden uçak kazaları uzmanı Philippa Oldham da 6 binden fazla Airbus A320’nin uçuşlarına kısıtlama getirmek için bir neden olmadığı görüşünde. Oldham bunun bu tür ufak uçakların kısa mesafeli uçuşlar için çok fazla iniş-kalkış yapmasına rağmen geçerli olduğunun da altını çiziyor.

Uçakların belli bir süre sonra miadını doldurdu[unu söyleyen Oldham, çok sık iniş kalkış yapan uçakların özellikle sert inişlerde fazla şoka maruz kaldığını, ancak bu şoklara dayanacak şekilde inşa edildiklerini belirtiyor.

Buna rağmen Makine Mühendisleri Enstitüsü uçaklara, sensor ve verici takılarak tüm ticari uçakların pilotların verdiği bilgiler ve rutin bakımlar dışında gerçek zamanlı olarak durum bilgisi vermesi gerektiğini savunuyor.

Birçok ucuz uçuş hizmeti veren havayollarından farklı olarak Germanwings, tamamen Lufthansa’ya bağlı. Lufthansa şirkete bakım hizmeti sağlıyor ve sektörde en iyi saygınlığa sahip firmalardan biri. Ancak Stephen Wright en ucuz uçuş hizmeti veren firmaların da güvenlik konusunda dikkatsizlik yapamayacağını söylüyor.

Bu firmaların herhangi bir masraftan kaçınmak gibi bir seçeneği yok. Çünkü uçak üreticileri bakım takvimini belirliyor. Bunlara uymayan bir şirketin işletme lisanları elinden alınıyor.

Yetkililer salı günü meydana gelen kazanın nedenlerini araştırıyor. Teorilerden biri diğer birçok kazada olduğu gibi bilgisayar ya da sensorlarda bir arıza yaşanmış olabileceği.

İngiltere’deki Cranfield Üniversitesi’ndeki uçuş kazaları araştırma merkezinden Graham Braithwaite, yetkililerin bir sonuca varmak konusunda acele etmeyeceğini söylüyor.

Burada endişe edilmesi gereken durumun, aceleci bir tavırlar için bir trend saptanması olduğunu söyleyen uzman bu tür olaylarda doğal tepkinin kısaca olağan bir eğilim olduğunun düşünülmesi olduğunu belirtiyor. Bu kazada böyle bir durum olduğuna inanmadığını söyleyen Braithwaite, eğer böyle bir durum varsa bile bunu ortaya koymak için belli bir zaman gerektiğine dikkati çekiyor.

Ticari uçuşlarda yaşanan bu kazalar ve bu rakamların ardındaki trajik öyküler bu olayları gündemde tutuyor. Ancak uzmanlar, uçmakla ilgili endişelerin ve kazanın nedenlerini anlama konusundaki heyecanın verilerin doğru temini için gereken sabırla dengelenmesi gerektiğini söylüyor. Uzmanlar ayrıca uçuşla yolculuğun bu kazaların yarattığı algıdan farklı olarak son derece güvenli olduğunu da hatırlatıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG