Erişilebilirlik

Twitter Kendini Yeniliyor


Sosyal medya platformu Twitter, “kullanıcı dostu” değişiklikler yapmayı düşündüğünü açıkladı. Bu açıklama, Twitter’ın artık büyümediğini gösteren raporun yayınlanmasından sonra yapıldı. Son bilanço rakamları da daha önce hiç kar yapmayan şirketin son dönemde 90 milyon dolar zarar ettiğini ortaya koymuştu.

Twitter, sosyal medya kullanıcıları tarafından çok iyi tanınsa da, hem daha önce kurulan ve artık sosyal medyada kendine önemli bir yer edinmiş olan Facebook, hem de Snapchat ve Instagram gibi yeni platformlarla zorlu bir rekabet içinde.

Kişisel mesaj gönderme ve başkalarının mesajlarını tekrarlama gibi farklı işlevler için özel semboller kullanılması nedeniyle Twitter, diğer sosyal medya platformlarına oranla ‘kullanması daha zor’ olduğu şikayetleriyle karşı karşıya. Şikayetlerden biri de mesajların 140 karakterle sınırlanması.

Şirketin kurucularından Jack Dorsey, Twitter’ın yıllık kullanıcı tabanına ilişkin raporun yayınlanmasından sonra bir açıklama yaptı. Rapor, tvitleri akıllı telefonlarına kısa mesaj olarak alanlar dışında, Twitter’ın 2014’te 307 milyon olan kullanıcı sayısının 2015’te 305 milyona düştüğünü gösteriyor. 2014 yılındaki kaybı, 125 milyon dolar olan şirket, 2015’te durumunu biraz düzelterek yılı 90 milyon 200 bin dolarlık zararla kapatmıştı.

Jack Dorsey, basına yaptığı açıklamada, Twitter’ın verdiği hizmetlerde değişikliğe gideceklerini belirtti. Örneğin kullanıcıların ana sayfasında çıkan ve takip ettikleri kişilerin attıkları tvit’lerden oluşan bölüm yenileniyor. Bundan böyle bu bölümde eskiden olduğu gibi kronolojik sıralama yerine, “en iyi tvit’ler” en üstte yer alacak. Kimi Twitter kullanıcıları, bu açıklamaya ilişkin memnuniyetsizliklerini ifade etmek için, “huzur içinde yat Twitter” anlamına gelen “RIPTwitter” hashtag’ini oluşturdu.

Twitter’ın 2016 yılı öncelikleri arasında platformu daha “kullanıcı dostu” hale getirmek ve canlı video aktarımı özelliğini geliştirmek olduğunu söyleyen Dorsey, Twitter’ı Twitter yapan en büyük özellik olan 140 karakter sınırlamasının da değişebileceğinin sinyallerini verdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG