Erişilebilirlik

Twitter 10 Yaşında


Twitter sosyal medya platformu bugün 10 yaşına girdi. Her paylaşımın 140 karakteri geçmediği, mikro-blog platformu Twitter, 10 yıl gibi kısa bir sürede, siyasetçilerden, gazetecilere, ünlülerden sıradan insanlara kadar pek çok kişi için önemli bir iletişim aracı haline geldi.

Son on yılda yaşanan pek çok önemli olay, Twitter sayesinde dünyaya duyuruldu.

Örneğin, 2009 yılı Ocak ayında, New York’ta Hudson Nehri’ne zorunlu iniş yapan uçağın ilk görüntüleri Twitter’da paylaşıldı.

2011 yılında, Amerika’nın Usama Bin Ladin’i yakalamak için düzenlediği operasyonu Pakistanlı bir twitter kullanıcısı, tam olarak ne olduğunu bilmeden, yine bu platformda paylaşmıştı.

Barack Obama da 2012 yılında yeniden başkan seçilince, haberi ilk olarak, eşi Michelle’in de olduğu bir fotoğrafla “4 yıl daha” diyerek Twitter aracılığıyla duyurdu.

2012 yılında, Papa bile Twitter’a katıldı.

Sosyal medya platformu, 320 milyonun üzerinde kullanıcı sayısıyla övünse de, 10. doğum gününde Twitter’ın geleceği ile kuşkular sürüyor.

Platform, sanatçılar, politikacılar ve özel şirketler arasında oldukça popüler olsa da, Twitter gelir elde etmekte zorlanıyor.

Şirket ayrıca, nefret söylemlerini denetleme konusunda yavaş olduğu gerekçesiyle de eleştiriliyor.

Bu sorunlar da, şirketin gidişatının değiştirilmesi için, Twitter’ın kurucularından olan Jack Dorsey’nin yeniden şirketin başına geçmesine yol açtı.

Twitter için, çözüm üretme aşamasında ilk düşünülen, 140 karakter sınırını arttırmaktı, ancak Dorsey geçtiğimiz ay bunun olmayacağını söyledi.

Şirket, bazı işlevsel ve tasarımlarla ilgili değişiklikler yaptı. Bunlardan biri olan ‘Moments’ özelliğiyle kullanıcılar artık daha kolay şekilde aradıkları tvit’lere ulaşabiliyor. Beğenilen tvit işareti de ‘yıldız’dan ‘kalbe’ çevrildi.

Jack Dorsey, geçenlerde paylaştığı tvit’te “Kullanıcılar için daha kullanışlı ve güçlü bir Twitter oluşturma çabalarımızı sürdüreceğiz,” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG