Erişilebilirlik

‘Türkiye’de Eşcinseller Ayrımcılığa Uğruyor’


‘Türkiye’de Eşcinseller Ayrımcılığa Uğruyor’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:31 0:00

Sol Parti’nin Berlin Eyalet Meclisi’ne seçilen ilk Türk kökenli eşcinsel milletvekili olan Hakan Taş’a göre, Türkiye’de eşcinsel bireyler, cinsel yönelimleri nedeniyle birçok alanda ayrımcılığa maruz kalıyor, temel hak ve özgürlüklerine müdahale ediliyor

Amerika’da eşcinsel evliliklerin yasal hale gelmesinin ardından sosyal medya gökkuşağı renklerine büründü. Eşcinsel evlilik ve eşit haklar Avrupa’nın birçok ülkesinde de gündeme gelirken, İstanbul'da 27 Haziran’da Onur Yürüyüşü’ne katılmak için gelen binlerce kişinin tazyikli su ile dağıtılması ve polisin şiddet kullanması büyük tepkiye yol açtı. Kendilerini ‘Ankara merkezli gençlik hareketi’ olarak tanıtan Genç İslami Müdafaa adlı örgütün, Ankara cadde ve sokaklarında afişle eşcinsellerin öldürülmesi yönünde afişler asması ise Türk toplumunun eşcinsellere bakışı tartışmalarını yeniden başlattı.

Sol Parti’nin Berlin Eyalet Meclisi’ne seçilen ilk Türk kökenli eşcinsel milletvekili olan Hakan Taş, Türkiye’de eşcinsel bireylerin, cinsel yönelimleri sebebiyle birçok alanda ayrımcılığa maruz kaldığını, temel hak ve özgürlüklerine müdahale edildiğini söylüyor. Bu yıl yapılamayan ‘Onur Yürüyüşü’nün eşcinsellerin içinde bulunduğu durum açısından çok anlam taşıdığını ifade eden Hakan Taş, AKP’nin bu konuda daha önceki hoşgörülü yaklaşımını değiştirdiğini ve siyasetini sertleştirdiğini öne sürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG