Erişilebilirlik

Türkiye Somali’de Neden Hedef Oldu?


Türk heyetinin kaldığı ve saldırının hedefi olan otelin Mogadişu’nun merkezinde Somali Devlet Başkanı’nın yaşadığı bölgeye yakın olduğunu belirten, Mogadişu’daki Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu, Amerika'nın Sesi'nin sorularını yanıtladı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da cumhurbaşkanlığı sarayı yakınında bulunan ve genelde yabancıların kaldığı otele bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Otelde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali’ye yapacağı ziyaret öncesinde Mogadişu’ya gelen Türk heyeti kalıyordu. Peki Türkiye, saldırıyı üstlenen El Şebab örgütünün neden hedefi haline geldi? Bu soruyu Mogadişu’daki Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu yanıtladı.

Otelde hem Türk misafirlerin oluşu hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü Somali’nin başkentine yapacağı ziyaret öncesinde, başka mesajlar ve hedefler gözetilmiş olabileceğini vurgulayan Kızılay Genel Müdürü, “Somali’de bu tür saldırılar hep oluyordu. Ama bu seferkinin önemi yarınki ziyaret” dedi.

Türk heyetinin kaldığı ve saldırının hedefi olan otelin Mogadişu’nun merkezinde Somali Devlet Başkanı’nın yaşadığı bölgeye yakın olduğunu belirten Mehmet Güllüoğlu, yabancıların konakladığı otellerin sık sık saldırılara hedef olduğunu kaydetti. Türkiye’nin Kızılay dahil pek çok kuruluş aracılığıyla son 4 yıldır Somali’de insani yardım faaliyetleri yürüttüğünü kaydeden Güllüoğlu, “bundan mutlu olanlar bulunduğu gibi herhalde bazılarını mutsuz ediyor bu faaliyetler” diye konuştu.

Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu söyleşisini aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:03 0:00

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG