Erişilebilirlik

Türkiye'de IŞİD Operasyonu: 27 Zanlı Gözaltında


Türkiye ile Amerika’nın İncirlik Üssü’nün IŞİD’e karşı kullanılmasında anlaştığı haberlerinin ertesi günü dört ilde eş zamanlı IŞİD operasyonu düzenlendi. Operasyonun, İstanbul ayağında 27 zanlı gözaltına alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri de son bir haftada 6 IŞİD militanı yakaladı.

IŞİD militanlarına yönelik operasyonlar son bir haftadır ciddi artış gösteriyor. IŞİD’in Türkiye’deki yapılanması yönelik en büyük operasyon bu sabah gerçekleştirildi.

Operasyonlar Şanlıurfa, Mersin Kocaeli ve İstanbul’da düzenlendi. Operasyonun İstanbul ayağında Terörle Mücadele, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şube müdürlüğü ekipleri, helikopter desteği alarak yaptıkları 13 ildeki ev baskınlarında 29 farklı adreste bulunan 27 zanlıyı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Avrupa ülkelerinden IŞİD'e katılmak için gelenlerin Suriye ve Irak'a gidişlerini organize etmek, Türkiye’den katılacakları diğer illerde bulunan şebeke üyeleriyle bağlantılarını sağlamak ve örgüte lojistik destek vermekle suçlanıyor.

Takva Haber: Türkiye dostlarını memnun etmek için Müslümanlara gözdağı veriyor

IŞİD’e yakın Takva haber sitesi, operasyonu “IŞİD’i kendine düşman olarak belleyip hedef tahtasına koyan Türkiye, Müslümanların evlerine baskınlar yapıp toplamaya devam ediyor” yorumuyla verdi.

Siteyegöre, “Türkiye askerini, polisini ve vatandaşlarını katleden, ellerinde silahlarla sokaklarda dolaşan, sokakları savaş alanına çeviren eli kanlı PKK terör örgütüne ses çıkarmazken, ABD ve müttefikleri ile İslam Devleti’ne karşı savaş hazırlığına başlayan Türkiye dostlarını memnun etmek için Müslümanlara gözdağı vermeye çalışıyor.”

TSK son bir haftada 6 IŞİD militanı yakaladı

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin IŞİD militanlarının Suriye’den Türkiye’ye geçişini dikkatli takip ettikleri gözlemleniyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1. Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı devriyeler 8 Temmuz’da Kilis Elbeyli’de bir IŞİD militanı yakaladı. Aynı bölgede iki gün önce iki IŞİD militanı daha tutuklanmıştı.

Yine Türk Silahlı Kuvvetleri 2 Temmuz’da bu kez Şanlıurfa kent merkezinde üç IŞİD militanını gözaltına almış, söz konusu kişiler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sağlık kontrolü yapıldı

Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınan birçok şahıs gazetecilerin sorularına cevap vermezken, bir şüpheli basın mensuplarının “Neden gözaltına alındınız?” sorusuna 'Allahuekber! Terörist olmaktan...” cevabını verdi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG