Erişilebilirlik

PYD Lideri: 'Türk Yetkililerin Kaygıları Çok Yersiz'


Suriye’deki Kürt Yüksek Konseyi (PYD) Başkanı Salih Muhammed Müslim, “Bizim hedefimiz sadece Suriye’deki kanlı süreçte halkımızı korumak” diyor

Suriye’deki Kürtler’i biraraya getiren Kürt Yüksek Konseyi Başkanı Demokratik Birlik Partisi lideri Salih Muhammed Müslim, Türk halkına seslendi ve “Düşman değiliz, olmak da istemeyiz. Sadece Suriye’de devam eden kanlı süreçte halkımızı korumak için çalışıyoruz” dedi.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’nden Mutlu Çiviroğlu’nun sorularını yanıtlayan Salih Muhammed Müslim, birkaç gündür Erbil’de Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Bakanı Mesut Barzani dahil Kürt yetkililerle yaptığı görüşmeleri özetledi.
PYD lideri Salih Muslim
PYD lideri Salih Muslim

Türk yetkililerin kaygılarının çok yersiz olduğunu öne süren Salih Muhammed Müslim, “Söylentilere kulak asmasınlar. Bizi anlamalarını temenni ediyoruz” dedi.

Hiç kimseyi hedef almadıklarını ve almayacaklarını, bu yüzden Türkiye’nin kaygı duymasını gerektirecek bir durum olmadığını belirten Müslüm, sınırın iki tarafında akrabalık ve aile ilişkileri bulunduğunu hatırlattı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Erbil’de yapacağı görüşmeler sonrasında kaygılanmayı gerektirecek bir durum olmadığını anlayacağını umduğunu da söyleyen Müslim, kendisinin Davutoğlu ile görüşüp görüşmeyeceği konusunda Mutlu Çiviroğlu’nun sorduğu soruyu cevapladı.

“Biz hiçbir zaman Türk halkına düşman değiliz” diyen Salih Muhammed Müslim, yüzyıllardır Türkiye’yle ortak bir tarihi paylaştıklarını hatırlattı. Müslüm Türk halkına şu mesajla seslendi.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG