Erişilebilirlik

Türkiye'ye Mülteci Akını Devam Ediyor


Türkiye'ye Mülteci Akını Devam Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Amerika liderliğindeki koalisyonun IŞİD’e yönelik hava saldırıları sürerken, Suriye’den başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere mülteci akını devam ediyor. Amerika’nın Sesi muhabiri Scott Bobb, Türkiye’nin Suriye sınırından bildiriyor

Kobani’de yüzlerce IŞİD militanını öldüren hava saldırıları ve karadaki çatışmalar hız kesmiyor.

Kobani’de Kürtler’le IŞİD arasındaki çatışmaları Türkiye de yakından takip ediyor.

Kobani’den kaçan mülteciler durumu kaygıyla izliyor; Kürt milislerin IŞİD’e karşı üstünlük elde etmesine sevinseler de, savaşın tamamen bitmediğini biliyorlar.

Sadece ilk ismini açıklayan Hasan, çocuklarına yiyecek bulamadığı ve durum giderek ürkütücü bir hal aldığı için Kobani’den geçen hafta kaçmış. Hasan kaçamayan yüzlerce kişinin ise öldürüldüğünü söylüyor: “IŞİD militanları gelir gelmez çok sayıda kişiyi gözaltına aldılar. ‘Kürtler’le Yahudiler aynıdır’ diyerek herkesi öldürüp, her şeyimizi çaldılar.”

IŞİD militanları Suriye’nin kuzey sınırını kontrol altına alıp, doğrudan bir sevkiyat hattı kurmak için Kobani’yi ele geçirmek istiyor.

Ancak Kobani’deki Kürtler direniyor. Kısa süre önce ailesini Türkiye’ye götüren Mustafa, bunun sadece Kürtler’in sorunu olmadığını söylüyor: “Tüm dünya bize yardım etmeli. Tankları kalaşnikoflarla durduramayız. Bugün sadece Kürtler için savaşmıyor, tüm dünya için bu mücadeleyi veriyoruz. Kanımızın son damlasına kadar da savaşacağız.”

Mustafa, kızlarından birinin Kobani’de savaştığını ve yakında iki kızının da savaşa katılacağını kaydediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG