Erişilebilirlik

TSK Sınırdan Azez'i Topçu Ateşine Tuttu


TSK'nın Suruç'ta konuşlu obüsleri
TSK'nın Suruç'ta konuşlu obüsleri

Türk Silahlı Kuvvetleri, Özgür Suriye Ordusu’yla YPG güçleri arasında çatışmalar yaşanan Suriye topraklarındaki Azez bölgesini sınırdan topçu ateşine tuttu.

Türkiye’deki güvenlik güçleri kaynaklarına atfedilen haberlerde TSK’nın karadan “Fırtına” adı verilen obüslerle Azez’in güneyini bombaladığı ifade edildi. Operasyonda Azez ile Minniğ Havaalanı arasındaki Maranaz Köyü’ne bir kilometre mesafedeki YPG güçlerinin hedef alındığı iddia edildi.

İlk önce haber ajanslarınca dünyaya duyurulan iddia, Türkiye’deki güvenlik kaynaklarınca teyit edildi. Kilis'te saat 17.00'den itibaren sınır hattında konuşlu Fırtına toplarıyla Türkiye sınırına 13 kilometre uzaklıktaki YPG mevzilerine ateş açıldı. Bu bölge birkaç gün önce ÖSO’dan YPG’nin kontroluna geçmişti.

Türkiye, normalde Suriye tarafından ateş açılması veya top mermisi düşmesi gibi durumlarda “angajman kuralları” çerçevesinde yanıt verme hakkını kullanıyordu ve karşı ateş açıyordu. Şimdi TSK, ilk kez Suriye topraklarına yönelik olarak herhangi bir angajman söz konusu olmaksızın, ateş açtı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Erzincan'daki konuşmasında, Azez ile ilgili durumu değerlendirdi. Davutoğlu, “İki gün önce hainler, alçaklar hava bombardımanıyla, milislerle Azez'e saldırdıklarında bütün devlet zirvesi istişare yaptık. ‘Azez'e nasıl sahip çıkarız?’ diye. Biz bu kardeşlerimizi kaderlerine terk etmedik. Dört yıldır mazlumun yanında olan bir ülke olarak kimseden nasihat almayız. 60 bin Suriyeliyi ortada bırakmayız” demişti.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG