Erişilebilirlik

Trump’a Destek Artıyor


Amerika’da giderek kızışan başkanlık yarışında, Cumhuriyetçi aday adaylarından Donald Trump, rakipleriyle arayı açıyor. Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan bir anket, milyarder işadamı Donald Trump’a desteğin %39’a ulaştığını ortaya koydu. Aynı ankette, Florida Senatörü Marco Rubio %19 ve Teksas Senatörü Ted Cruz %18 destek aldı.

Quinnipiac Üniversitesi’nin 5 Şubat’ta yayınlanan bir önceki anket sonuçlarında, Trump %31 oranında destek almıştı. Trump, anket sonrasında yapılan New Hampshire önseçimlerinden zaferle çıkarken, iki Cumhuriyetçi aday adayı yarıştan çekildiğini açıkladı.

Üniversite anketçisi Tim Malloy'a göre bu Trump için iyi bir haber. Çünkü bu rakamlar Trump'ın rakiplerinden sıyrılmaya başladığına işaret ediyor.

Demokrat cephedeyse, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve New Hampshire önseçimlerinde büyük bir zafer kazanan Vermont Senatörü Bernie Sanders, Quinnipiac anketinde eşit oranda destek aldığı görülüyor. Malloy'a göre, Sanders'ın başarısının sırrı siyah ve Latin kökenli seçmenleri cezbetmesi ve kadınlardan destek alması.

10 Şubat ve 15 Şubat tarihleri arasında yapılan ankete ülke genelinde toplam 1,342 kayıtlı seçmen katıldı. Anket sonuçları, Cumhuriyetçi seçmenin yarısının, Demokrat seçmeninse üçte ikisinin Kasım seçimlerinde oy verecekleri ismi belirlediğini gösterdi.

Cumhuriyetçi ve Demokrat aday adayları, 20 ve 28 Şubat tarihlerinde, Güney Carolina ve Nevada’da yapılacak önseçimlerde yarışmaya hazırlanıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG