Erişilebilirlik

Trump Indiana'da Cruz'un Önüne Geçmeyi Hedefliyor


Trump Indiana'da Cruz'un Önüne Geçmeyi Hedefliyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Seçimden galip çıkması, gün geçtikçe kendine güveni artan Cumhuriyetçi aday adayı Donald Trump’ın, parti adaylığını neredeyse garantilemesi anlamına gelebilir.

Trump, ülkenin doğu eyaletlerinde yapılan son 5 önseçimde rahat zaferler kazandı. Indiana’yı da kazanması en yakın rakibi Ted Cruz’a ciddi bir darbe olabilir. Ancak henüz geri adım atmayan Cruz, zafer kazanarak, Temmuz’daki kurultayın çekişmeli geçmesini sağlamaya çalışıyor.

Trump önde gitmesine rağmen çok da tepki gören bir politikacı. Geçen hafta California’da protestolarla karşılaştı.

Partilerüstü Politika Merkezi’nden John Fortier’a göre, Indiana’yı kazanmak Trump’ı adaylığa bir adım daha yaklaştıracak. Fortier kurultayla ilgili şunları dile getirdi: “Bence Donald Trump’un ilk tur seçimde ya 1237’ye ulaşması ya da başka delegeleri ikna etmesi gerekiyor. Eğer ikinci, üçüncü oylamaya giderse o zaman sorun yaşayabilir.”

Demokrat aday Hillary Clinton da, son 5 önseçimin 4’ünü kazandıktan sonra Indiana’da kampanya yaptı. Clinton şimdiden genel seçimlerde rakibi olacağını düşündüğü Trump’ı hedef alıyor.

Indiana’da Clinton ve Sanders başabaş gidiyor. Sanders, ön seçimlerin sonuna kadar mücadeleyi sürdürmeye kararlı. Sanders,

“Biz, geri kalan eyaletleri kazanabilecek konumda olduğumuzu düşünüyoruz. California’da kazanma şansımız çok iyi. Bu, açık ara en fazla delege sağlayan eyalet” diye konuştu.

Ancak, Sanders’ın zamanı daralıyor. Clinton, kurultay öncesi neredeyse üstesinden gelinemeyecek bir avantaj sağladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG