Erişilebilirlik

Test Uçuşu Yapan Turistik Uzay Aracı Düştü


SpaceShip2
SpaceShip2

İngiliz milyarder Richard Branson'a ait Virgin Galactic şirketinin test uçuşu yapan turistik uzay aracının düşmesi nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de ağır yaralandı

California’da yetkililer, Virgin Galactic’e ait turistik amaçla tasarlanan uzay aracının deneme uçuşu yaparken arızalanıp Mojave Çölü’ne düştüğünü, olayda mürettebattan bir kişinin hayatını kaybettiğini ve diğerinin de ağır yaralandığını bildirdi.

Görgü tanıkları, uzay aracının yüksek irtifada seyreden bir uçaktan bırakıldıktan sonra düştüğünü ve yaralanan pilotun araç düşmeden önce atlamayı başardığını belirtti.

Yetkililer, Los Angeles’ın kuzeyindeki çöle düşen SpaceShipTwo (SS2) adlı uzay aracının enkazının inceleneceğini ve kazanın nedeninin araştırılacağını kaydetti. Şirketin kurucusu Richard Branson Twitter üzerinden acilen California'ya uçtuğunu belirtti.

Virgin Galactic'in Genel Müdürü George Whitesides, kazayla ilgili yaptığı açıklamada uzay keşfinin zor olduğunu ancak şirketin kazaya rağmen bu alandaki çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

İngiliz milyarder Richard Branson tarafından kurulan Virgin Galactic şirketi, uzaya zengin turistleri taşımak amacıyla deneme uçuşları gerçekleştiriyor. Şirket yetkilileri, uzay turizmine ilginin yoğun olduğunu ve şimdiye kadar 500 kişinin ön ödeme yaptıklarını belirtti.

Virgin Galactic kazası, Amerika’da kısa süre arayla yaşanan ikinci uzay aracı kazası oldu. Salı günü Amerika’nın doğu kıyısındaki Virginia eyaletinden Uluslararası Uzay İstasyonu’na malzeme taşıyan insansız bir roket, fırlatıldıktan kısa bir süre sonra infilak etmişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG