Erişilebilirlik

Terör Amerikalılar'ı Daha Az Kaygılandırıyor


New York'ta eski Dünya Ticaret Merkezi binalarının bulunduğu yerde kurulan 11 Eylül anıtını ziyaret eden Amerikalılar
New York'ta eski Dünya Ticaret Merkezi binalarının bulunduğu yerde kurulan 11 Eylül anıtını ziyaret eden Amerikalılar

11 Eylül saldırılarının 13. yıldönümünde terörün ABD'nin karşı karşıya kaldığı en ciddi sorun olduğunu düşünen Amerikalılar'ın oranı yüzde 4. Son dört yıldır oran yüzde 1'lerde seyrdiyordu. Gallup anketine göre Amerikalılar'ı kaygılandıran konular ekonomi, işsizlik ve göçmenlik

11 Eylül saldırılarından 13 yıl geçmesinin ardından terör tehdidi Amerikan halkı üzerindeki etkisini yitirmiş görünüyor. Oran, tahminen Ortadoğu’daki IŞİD tehdidinden dolayı bu yıl az miktarda artış kaydetse de, çok fazla yükselmedi.

Gallup araştırma şirketinin yürüttüğü son kamuoyu yoklamasına göre Amerika’nın en önemli sorununun terör olduğunu düşünen Amerikan vatandaşlarının oranı yalnızca yüzde 4.

Bununla birlikte son yıllarda bu genel kanıda çok büyük fark olmadı. Hatta bu oran son dört yıldır yüzde 1’de seyrediyordu.

2001’de New York’taki Dünya Ticaret Merkezi binaları ve Washington’da Pentagon binasına yolcu uçaklarıyla düzenlenen ve binlerce kişinin öldüğü saldırıları izleyen aylarda, terör tehdidinin Amerika’nın karşı karşıya kaldığı en ciddi sorun olduğunu düşünen Amerikalılar’ın oranı yüzde 46’ydı.

Ancak şimdilerde Obama hükümetine duyulan memnuniyetsizlik, ekonomik sorunlar, işsizlik ve göçmenlik, Amerikalılar’ın en çok kaygı duyduğu sorunlar arasında bulunuyor.

Gallup şirketi Mart 2001’den bu yana Amerikalılar’a ülkenin karşı karşı karşıya olduğu en ciddi tehdidin ne olduğu sorusunu yöneltiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG