Erişilebilirlik

Türkiye'nin Gücü Efsane mi Gerçek mi?


Türkiye’nin Gücü Efsane mi Gerçek mi?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:15:30 0:00
Türk-Amerikan ilişkilerinin tarihinde yaşanan iniş ve çıkışlarda, iki müttefik ülkenin birbirini, siyasi ve sosyo-kültürel özelliklerini, politikalarını ne kadar iyi tanıyıp tanımadığı konusu en çok dile getirilen noktalardan biri. Aynı şekilde, hem ekonomi hem de dünyayla entegrasyon bağlamında sürekli değişen Türkiye’yi, Amerika’ya ve Amerikalılara anlatmak; bir yandan da Amerika’nın izlediği bölge ve Türkiye politikalarını özetlemek uluslararası arenada giderek daha önemli bir pay sahibi olan Türkiye için şüphesiz büyük öneme sahip.

İşte hem Türkiye’yi hem de Amerika’yı yakından tanıyan, uzun yıllardır akademik çalışmalarıyla da bu konuda hizmet veren bir isim, Washington Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü Soner Çağaptay, son kitabında kendi bilgi, deneyim ve gözlemlerinden hareketle okuyucuya bir Türkiye rehberi sunmaya çalışıyor. The Rise of Turkey: The Twenty-First Century’s First Muslim Power (Türkiye’nin Yükselişi: 21’nci Yüzyılın İlk Müslüman Gücü) adlı kitabı çerçevesinde Türk-Amerikan ilişkilerini konuşmak üzere Washington stüdyolarımızda Amerika’nın Sesi’nden Selin Süer Ünlü’nün canlı yayın konuğu olan Çağaptay’la, yaklaşık 20 yıllık çalışmalarına dayandırdığı sentezlerini konuştuk.

Çağaptay’la, “Yükselen Türkiye ve Türkiye’yi bekleyen zorluklar”, “Türkiye’nin gücü bir efsane mi yoksa bir gerçek mi?”, “Türkiye’nin Batı’da yeri var mı?”, ve “Amerika için dersler” başlıkları üzerinden yürüttüğümüz söyleşimizi yukarıdaki video dosyasından izleyebilirsiniz.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG