Erişilebilirlik

Suriyeli Militanlar BM Askerlerini Rehin Aldı


İsrail ve Suriye arasındaki ateşkes hattında bulunan Kuneytra sınır kapısında devriye gezen zırhlı BM aracı
İsrail ve Suriye arasındaki ateşkes hattında bulunan Kuneytra sınır kapısında devriye gezen zırhlı BM aracı

Suriye ve İsrail arasındaki ateşkes hattını ayıran Golan Tepeleri’nde görev yapan 43 Birleşmiş Milletler Barış Gücü askeri, aralarında El Kaide bağlantılı grupların da bulunduğu silahlı saldırganlarca rehin alındı

Sınır karakoluna saldıran silahlı gruplar, barış gücü askerlerini rehin aldı. Saldırganlar ayrıca 81 barış gücü askerinin de karargahlarından çıkmasına izin vermiyor

Saldırganlar arasında el Nusra Cephesi’ne bağlı militanlar da bulunuyor.

Amerika Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon saldırıyı kınadı ve militanlardan Barış Gücü askerlerini derhal serbest bırakmalarını istedi.

Öte yandan IŞİD militanları da, geçen hafta esir aldıkları çok sayıda Suriye askerini idam ettiklerini açıkladı. Askerler geçen hafta IŞİD’in ele geçirdiği Rakka’daki hava üssünde görevliydi.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, IŞİD’in 160 kadar Suriye askerini öldürmüş olabileceğini bildiriyor.

BM insan hakları yetkilileri çatışan tüm tarafların savaş kurallarını ihlal ettiğini, bunun artık norm haline geldiğini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG