Erişilebilirlik

Suriyeli Kürtler'e Askeri Destek Artıyor


Suriyeli Kürtler'e Askeri Destek Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

Özgür Suriye Ordusu'ndan 50 savaşçı IŞİD militanlarına karşı savaşmak üzere Türkiye'den Kobani'ye geçerken karadan ve havadan Türkiye'ye giren iki Iraklı Peşmerge grubu da Kobani'ye doğru yola çıktı

Kobani’de haftalardır IŞİD militanlarıyla savaşan Kürt milislere gönderilen takviye gücü artıyor.

Iraklı Peşmergeler'in yanısıra Çarşamba günü Özgür Suriye Ordusundan yaklaşık 50 savaşçı Türkiye’den sınırı geçerek Kobani’ye ulaştı.

Yine Çarşamba günü bir grup Iraklı Peşmerge uçakla Şanlıurfa havaalanına indikten sonra otobüslerle Türk güvenlik güçlerini eşliğinde Kobani’ye geçmek üzere Suriye sınırına doğru yola çıktı.

Ağır silahlar taşıyan bir diğer Peşmerge grubu da Kobani’ye gitmek üzere kara yoluyla Habur kapısından Türkiye’ye girdi ve sınır kasabası Suruç'a ka doğru hareket etti.

Türk hükümeti Irak’ın Özerk Kürdistan bölgesinden 150 kadar Peşmerge'nin topraklarından geçerek Kobani’ye ulaşmasına izin vermişti.

Öteyandan Amerikan savaş uçakları Çarşamba günü Kobani’deki IŞİD hedeflerine dört hava saldırısı daha düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Salı günü BBC’ye verdiği demeçte sadece hava saldırılarıyla Kobani’nin geri alınamayacağını, kara kuvveti gerektiğini, ancak Türkiye’nin asker göndermeyeceğini belirtti.

Davutoğlu, müttefikleri kara savaşına karışmayacaklarını açıklarken Türkiye’den asker göndermesinin beklenemeyeceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG