Erişilebilirlik

Suriye'de Rehin Tutulan Fransızlar Serbest


Suriye’de 10 aydır rehin tutulan Fransız gazeteciler serbest bırakıldı. Doğan Haber Ajansı, Türk askerlerinin Didier Francois, Edouard Elias, Nicolas Henin ve Pierre Torres’i sınırda, elleri ve gözleri bağlı olarak bulduğunu bildirdi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bu kişilerin serbest bırakılmasının “büyük bir rahatlamaya” sebep olduğunu açıkladı.

Hollande, tutsak yaşamın zorluklarına rağmen gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, birkaç saat içinde Fransa’ya getirileceklerini açıkladı.

Doğan Haber Ajansı’nın bir Türk karakolunda aldığı görüntülerde serbest bırakılan rehinelerin mutlu oldukları gözleniyor. Rehinelerden biri ajans muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine yardımcı olduğunu söylediği Türk yetkililere teşekkür ederken, “Gökyüzünü yeniden görmek, yürüyebilmek ve serbestçe konuşabilmek çok güzel” diye konuşuyor.

Geçen hafta da el Kaide bağlantılı Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, rehin tuttukları iki İspanyol gazeteciyi serbest bırakmıştı.

Merkezi New York’ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi, Suriye’nin gazeteciler için en tehlikeli ülke olduğu uyarısında bulunuyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG