Erişilebilirlik

Suriye'de Yine Petrol Rafinerileri Vuruldu


IŞİD hedeflerini vuran Amerikan F-18E Super Hornet uçakları
IŞİD hedeflerini vuran Amerikan F-18E Super Hornet uçakları

Amerika öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları Pazar günü IŞİD'in Türk sınırı yakınındaki petrol rafinerilerine hava saldırıları düzenledi. Uçaklar bir gün önce de aynı bölgede Kobani kentini kuşatan IŞİD militanlarını vurmuştu

Suriye’de IŞİD militanları karşı sürdürülen hava saldırılarında Pazar günü Türk sınırı yakınındaki petrol rafinerileri vuruldu.

Amerika öncülüğündeki koalisyon, IŞİD’in Irak ve Suriye’de ele geçirdikleri petrol kuyularından çıkan petrolleri arıtıp satarak milyonlarca dolar gelir sağlamasını önlemek için geçen hafta da benzer rafinerilere hava saldırıları düzenlemişti.

ABD Savunma Bakanlığı koalisyon uçaklarının Cumartesi günü Suriye’nin kuzeyinde millitanların kuşatması altındaki Kürt kasabası Kobani çevresini bombaladıklarını açıkladı.

Eylemciler ve Kürt yetkililer İslamcı militanların kente roket attıklarını, en az 12 kişinin yaralandığını bildiriyor. Koalisyon hava saldırılarında meydana gelen cakkıyıpları açıklanmadı.

IŞİD tehdidi nedeniyle Kobani’den kaçan binlerce Kürt Türkiye’ye sığınırken, yüzlerce Kürt savaşçının da Türkiye’den Suriye’ye geçtiği bildiriliyor.

Hava saldırılarına Amerika’nın yanısıra Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri de katılıyor.

IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonda yer alan İngiltere Irak’taki ilk hava operasyonunu hafta sonunda düzenledi. İngiliz Savunma Bakanlığı, Kıbrıs’tan kalkan uçakların hedef belirleme aşamasında olduğunu bu nedenle henüz saldırı düzenlenmediğini belirtti.

Koalisyonda yer alan İngiltere, Danimarka ve Belçika da IŞİD’e karşı Irak’ta hava saldırılarına katılacaklarını ancak Suriye’ye girmeyeceklerini açıklamış bulunuyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG