Erişilebilirlik

Suriye Konusunda Türkiye Ne İstedi; Washington Ne Dedi?


Amerika Başkanı Barack Obama’yla Persembe günü Beyaz Saray’da sabah saatlerindeki bir görüşmede biraraya gelen, ardından yaklaşık 3 buçuk saatlik akşam yemeğinde yine Obama’yla temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü akşam saatlerinde gezisinin Washington ayağını tamamladı. Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü California eyaletinin San Francisco kentindeki Silikon Vadisi’nde, beraberindeki kalabalık işadamlarından oluşan heyetle birlikte görüşmeler yapıyor olacak.

Amerika’nın Sesi’nin Washington’dan yapılan canlı yayınında Selin Süer Ünlü’nün konuğu olan Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (CSIS) Türkiye Programı Direktörü Bülent Alirıza, Erdoğan’ın Washington ziyaretinin satır aralarını, ziyaretten çıkan sonuçları değerlendirdi.

Alirıza, “Çıtayı yüksek tutarsanız çıtanın altında kalınca ‘istediğinizi alamadınız’ denir. Burada da benzer bir durum oldu” dedi. Alirıza şöyle konuştu: “Bir defa Suriye’de uçuş yasağını veya bir tampon bölgeyi ABD’nin istemediği belliydi. Direnişçilere silah yardımı ve Suriye’ye geniş kapsamlı bir ABD müdahalesinin istenmediği Washington’u izleyenler tarafından zaten biliniyordu. O yüzden Türk kamuoyunda bunların gerçekleşmediğini söylemek hayal kırıklığına yol açmıştır. Obama, tabiri caizse Suriye meselesine bulaşmak istemiyor.”

Bülent Alirıza’nın Erdoğan-Obama görüşmesi, Suriye krizi, PKK’yla barış sürecine Washington’un bakışı ve İsrail-Türkiye yakınlaşması sürecinde gelinen duruma dair görüşlerinin tamamını yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Canlı yayınımızın diğer bölümlerinin arşivine burayı tıklayarak erişebilirsiniz.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG