Erişilebilirlik

'Şam Kimyasal Silahların Yüzde 80'ini Teslim Etti'


Suriye'nin kimyasal silahları, özel donanımlı askeri personelin görev yaptığı gemilerde ülke dışına taşınıyor
Suriye'nin kimyasal silahları, özel donanımlı askeri personelin görev yaptığı gemilerde ülke dışına taşınıyor

BM'ye bağlı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü özel koordinatörü Sigrid Kaag, eğer bu süreç devam ederse, Suriye’nin 27 Nisan tarihine kadar tüm kimyasal silahlarını teslim etmiş olacağını açıkladı

Suriye’nin kimyasal silahlarının yüzde 80’ini ya imha ya da teslim ettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün özel koordinatörü Sigrid Kaag, eğer bu süreç devam edilirse, Suriye’nin daha önceden belirlenen 27 Nisan tarihine kadar tüm kimyasal silahlarını teslim etmiş olacağını açıkladı.

Şam yakınlarında geçen yıl Ağustos ayında bir semte düzenlenen ve aralarında çocukların da bulunduğu bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği kimyasal saldırının ardından Batı’nın müdahale tehdidiyle karşı karşıya kalan Esat rejimi, daha önce resmen varlığını kabullenmediği tüm kimyasal silahlarını teslim etme sözü vermişti.

Batı, sarin gazıyla düzenlenen saldırıyı, Esat rejimine bağlı güçlerin düzenlediğini savunuyor. Olay, son çeyrek yüzyılda düzenlenen en ölümcül kimyasal silah saldırısı olmuştu. Beşar Esat hükümeti, kimyasal silah saldırısından isyancıları suçluyor.

Suriye’de iç savaş üç yılı geride bırakırken, ölü sayısının 200 bine yaklaştığı tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG