Erişilebilirlik

Sinan Ciddi: 'Suriye Konusunda Politika Değişikliği Olmaz'


Suriye’de çatışmalar, bütün çabalara rağmen durdurulamıyor. Türk sınırındaki bazı geçiş noktalarını Suriyeli muhalefet grupları kontrol altına aldı. Esad rejimi geri adım atmamakta direniyor. Sinan Ciddi’ye göre, uluslararası toplumun önünde seçenek kalmadı, çünkü Amerika seçime yaklaşıyor. Türkiye, iç siyasi kaygılarla ve son gelişmelerin ışığında Suriye konusunda büyük bir adım atabilecek durumda değil.

Georgetown Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Sinan Ciddi’yle Suriye ve Hazreti Muhammed’i aşağılayan filme tepkiler konusunda Hülya Polat’ın yaptığı söyleşiyi izlemek için:

Sinan Ciddi: 'Suriye Konusunda Politika Değişikliği Olmaz'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:12:43 0:00

Türkiye Suriye’deki çatışmalar nedeniyle ciddi bir mülteci akınıyla karşı karşıya kaldı. Çatışmaların yayılması ihtimali yüzünden de kaygılı. Ayrıca Suriyeli Kürtler ve PKK konusu da var.

Amerika’nın Suriye politikasına bakarsak, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton önümüzdeki hafta New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Esad rejimi için daha sert yaptırımlar istemeye hazırlanıyor. Georgetown Üniversitesi Türk Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Sinan Ciddi’ye göre Amerika’nın ve uluslararası toplumun Suriye’ye daha sert yaptırımlar konusunda yine Rusya ve Çin engeliyle karşılaşması mümkün. Rusya ve Çin’in tutum değiştirmesi ise beklenmiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG