Erişilebilirlik

Sığınmacı Anlaşması Uygulanmaya Devam Ediyor


Yunanistan, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında varılan sığınmacı anlaşması çerçevesinde aralarında 4 çocuk ve 1 kadının da olduğu 12 Suriyeliyi Türkiye’ye geri gönderdi.

12 sığınmacı Midilli’den Adana’ya uçakla gönderildi. Geri gönderilenlerin Yunanistan’da mülteci başvurusunda bulunmadığı belirtildi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında varılan anlaşma gereği yasadışı yollardan Türkiye’den Yunan adalarına ulaşanlar 20 Mart’tan itibaren Yunanistan’da mülteci başvurusu yapmazsa Türkiye’ye geri gönderiliyor. Yunanistan, anlaşma gereği 386 kişinin Türkiye’ye gönderildiğini açıkladı.

Avrupa’nın sınırlarını kapamasından bu yana 54 bin kişi Yunanistan’da sıkışmış durumda. Yunanistan 4 yeni kamp daha kuracağını belirtiyor.

Mülteci işlerinden sorumlu sözcü Yorgo Kritsis en az 4 bin 500 sığınmacıyı 10 gün içinde yeni kamplara götürmeyi umduklarını söyledi

Kyritsis Selanik dışındaki söz konusu kamplardan ikisinin eski fabrika olduğunu, bir tanesinin eski bir lojistik şirketine ait bina, diğerinin de eski bir depo olduğunu kaydetti.

Avusturya polisi de İtalya’ya ulaşımda önemli nokta Brenner geçişinde üç otoyol kontrol noktası oluşturmayı planladıklarını aöyledi.

Bir diğer kontrol noktası iki şeritli otobana yerleştirilecek ve yasadışı geçişleri önlemek için 370 metrelik bir duvarın o bölgeye yapılması öngörülüyor.

Avusturya’da Brenner’e varacak trenler de kontrol için durdurulacak.

Avusturya, Balkan rotası kapanan sığınmacıların İtalya’ya gitmeye çalışacaklarından endişe ediyor.

Duvarın ve diğer tesislerin yapımına Mayıs ayının ilk günlerinde başlanması planlanıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG