Erişilebilirlik

Siber Saldırılar İş Dünyasını Korkutuyor


Rand Corporation tarafından yapılan bir araştırmaya göre, iş dünyası siber saldırıların artmasından dolayı büyük tehditle karşı karşıya. Araştırma kuruluşunun yaptığı çalışma, birçok işyeri ve firmanın para ve ticari sırlarını çalan hırsızlara karşı verdiği mücadeleyi kaybettiğini düşündüğünü gösteriyor.

Araştırmaya göre, daha gelişmiş teknolojiler kullanarak daha becerikli hale gelen bilgisayar korsanlar birçok şirketin sırlarını daha rahat çalabiliyorlar.

Yapılan birkaç araştırmaya göre de, birçok şirket malının veya çok değerli bilgilerinin çalınmasındansa piyasadaki itibarının zarar görmesinden korkuyor.

Araştırma, birçok şirketin siber saldırıya karşı koyabilmesi için tedbir aldığını ancak korsanların da saldırılarında başarıya ulaşabilmeleri için devamlı yeni metotlar denediklerini söylüyor.

Ponemon Enstitüsü tarafından yapılan bir önceki araştırma da, en pahalı siber saldırının şirket bilgisayar sistemini çökertebilecek virüs yüklemiş “hizmet reddi” içerikli e-maili herhangi bir şirket çalışanının açmasıyla gerçekleştiğini söylüyor. Ponemon araştırmasına göre, saldırıların uzun zaman sürmesi iş ritmini bozarak yapılan masrafın da büyümesine neden oluyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard&Poor's Salı günü yayınladığı başka bir araştırmada, küresel şirketlerin bir senede yaşadığı kaybın 400 milyar dolara düzeyinde olduğunu açıkladı.S&P, şirketlerin aldığı karmaşık ve büyüyen risk yönetim tarzını analiz ederek şirketlerin kredi derecesini belirliyor. Derecelendirme kuruluşu S&P, bazı sigorta şirketlerinin siber saldırılara karşı firmaları sigortaladığını söylüyor. Ancak bu durum o kadar hızlı ve tahmin edilemez bir şekilde değişiyor ki, sigorta şirketleri verdikleri servisi alacakları riske göre değerlendirip fiyatlandırmakta zorluk çekiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG