Erişilebilirlik

'Seçimde Bölünmüşlük Fotoğrafı Tescil Edildi'


Türkiye’de yapılan ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimini Amerika’nın Sesi’ne değerlendiren gazeteci yazar Cengiz Çandar, alınan sonuçların Türkiye’deki kutuplaşmayı bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi

Türkiye, tarihinde ilk kez cumhurbaşkanını 10 Ağustos günü yapılan halk oylamasıyla seçti. Alınan ilk resmi olmayan sonuçlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi önde bitirdiğini gösteriyor. Açılan sandıkların oranı %98,7 iken Erdoğan, %51,7; çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu %38,5, HDP adayı Selahattin Demirtaş ise %9,8 oranında oy aldı.

Cengiz Çandar
Cengiz Çandar

İlk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimini Amerika’nın Sesi’ne değerlendiren Radikal gazetesi yazarlarından Cengiz Çandar, seçimde alınan sonucun Türkiye’deki bölünmüşlüğü bir kez daha tescil ettiğini söyledi. Çandar, seçim öncesinde yapılan anketlerde Erdoğan’a %60 düzeyine kadar oy oranı öngörülmesine rağmen seçimde bu oranın sadece %51,7 düzeyinde kaldığına dikkati çekti; beklentinin altındaki oy oranına rağmen Erdoğan’ın bu sonucu halkın kendisine verdiği tam yetki olarak değerlendireceğini kaydetti. Gazeteci yazar Çandar, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmekle Mustafa kemal Atatürk’ten daha uzun bir süre iktidarda kalacağını ve kendi vizyonu çerçevesinde Türkiye’yi yeniden şekillendireceğini söyledi. Çandar, “Türkiye yeni bir döneme girdi” dedi.

Çandar, muhalefet partilerinin gösterdiği çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, kampanya açısından dezavantajlı bir durumda yarışa girdiğini ancak yine de kişisel açıdan seçimi başarıyla tamamladığını söyledi. HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın da aldığı oy oranıyla siyasi açıdan elini güçlendirdiğini söyleyen Cengiz Çandar’ın ayrıntılı değerlendirmelerini aşağıdaki link’ten dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:10:35 0:00
Linki indirmek için

  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG