Erişilebilirlik

Rıza Sarraf’ı Ünlülerin Avukatı Savunacak


Ünlü Avukat Benjamin Brafman (sağda), 2011 yılında tecavüz girişimi iddiasıyla yargılanan dönemin IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ı savunmuştu.
Ünlü Avukat Benjamin Brafman (sağda), 2011 yılında tecavüz girişimi iddiasıyla yargılanan dönemin IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ı savunmuştu.

Tutuklandığı Miami’den New York’a sevki için bir süre önce otobüsle yola çıkartılan ve sevk işleminin tamamlanmasının ardından derhal hakim karşısına çıkartılacak olan Rıza Sarraf’ı ünlülerin avukatı olarak bilinen Benjamin Brafman ve birlikte çalıştığı iki yardımcısı Joshua D. Kirshnern ile Marc Antony Agnifilo savunacak.

Sarraf’ı savunacak üç avukatın da ortak özelliği hepsinin meslek hayatlarının bir bölümünde New York’ta çeşitli bölgelerde federal savcı yardımcısı olarak çalışmış olmaları ve güçlü savunma avukatları olarak tanınmaları.

Amerika’nın en iyi ceza avukatlarından biri

Amerika’da en iyi ceza avukatlarından biri olarak bilinen Brafman, aralarında mafya ailesi üyeleri, siyaset, spor, iş ve sanat dünyasının ünlülerin bulunduğu tanınmış kişilerin avukatı olarak biliniyor. Avukatlık ücretinin de oldukça pahalı olduğu bilinen Brafman, kazandığı davalar ve en az ceza ile kurtardığı yüksek profilli kişilerin mahkemelerinde yaptığı güçlü savunmalarla tanınıyor.

Cinsel taciz iddiasıyla yargılanan IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın avukatlığını da 2011 yılında üstlenen Brafman, pek çok yüksek profilli davada yaptığı savunmalarla iddia makamına zor anlar yaşatmasıyla tanınıyor.

Jeff Brafman, bu yılın başında bir kanser ilacının fiyatını bir gecede 5 bin dolara çıkartan girişimci Martin Shkreli'yi de savunmuştu.
Jeff Brafman, bu yılın başında bir kanser ilacının fiyatını bir gecede 5 bin dolara çıkartan girişimci Martin Shkreli'yi de savunmuştu.

Çok sayıda ödül kazandı

Kariyerinde pek çok ödül sahibi olan Brafman, oldukça kısa olan boyu nedeniyle çeşitli lakaplarla isimlendiriliyor, ‘Kısa Yahudi Adam’, ‘Kısa Büyük Adam’ lakapları en bilinenleri.

1997 yılında ‘New York Magazine’ tarafından kentin en iyi ceza avukatı seçilen Brafman, 2005 yılında New York Eyalet Barosu’nun en iyi ceza avukatı ödülünü aldı.

Muhafazakar Yahudi olan ailesi, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra önce Avrupa’dan Küba’ya ardından da ABD’ye gelen Brafman’ın kardeşi de New York’ta din adamı olarak görev yapıyor.

Eşi Lynda Brafman ile birlikte birçok dini yardım kuruluşunda aktif görev yapan Brafman dindar kimliğiyle tanınıyor. Brafman’ın New York ve Kudüs’te yaşayan iki çocuğu ile 13 torunu var.

Benjamin Brafman, bazen savunduğu kişilerden daha çok dikkat çekebiliyor.
Benjamin Brafman, bazen savunduğu kişilerden daha çok dikkat çekebiliyor.

Ünlüleri savunmakla ünlendi

Brafman, IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn, sanatçı Michael Jackson, siyasetçi Carl Kruger, rap yıldızı Jay-Z, hip hop yıldızı Sean Combs, sporcu Plaxico Burress, gece klübü işletmecisi Peter Gatien, 16 yaşında cinayet işleyen bebek yüzlü katil olarak bilinen Daphne Abdela, Gambino mafya ailesinden Sammy Gravano, kanser ilacının fiyatını bir gecede 5 bin dolara çıkartan girişimci Martin Shkreli gibi çok sayıda tanınmış kişinin savunmalarını üstlendi.

Üstlendiği davalardaki kişilerin yüksek profilleri ve davaların medyanın ilgi odağı olması Brafman’ın ününe ün kattı. Amerikan ve dünya medyasının ilgi odağı olan Brafman, çok sayıda televizyon programının konuğu oldu.

Amerika'nın Sesi, ünlü avukata ulaşmayı başardı, ancak Ben Brafman Amerika'nın Sesi'nin sorularını "Henüz bu aşamada yorum yapmak istemiyorum" diye yanıtladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG