Erişilebilirlik

Şam'ın Hedefi Türkiye-Halep İkmal Yolunu Kesmek


Şam'ın Hedefi Türkiye-Halep İkmal Yolunu Kesmek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

AFP’ye özel demeç veren Beşar Esat, öncelikli hedefinin muhalif grupların ana ikmal yolu olarak kullandığı Türkiye-Halep hattını kesmek olduğunu söyledi. Esat, Türkiye, Ürdün ve Irak üzerinden gelen ikmal yollarını tamamen kesmesi halinde iç savaşın bir yıldan az sürede sona ereceğini de iddia etti.

“Asıl amacımız Halep-Türkiye yolunu kapatmak, çünkü bu yol teröristler için ana ikmal yolu” diyen Esat, Türkiye, Ürdün ve Irak üzerinden gelen ikmal yollarını tamamen kesmesi halinde iç savaşın bir yıldan az bir sürede sona ereceğini de öne sürdü.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, tüm Suriye’yi yeniden kontrol altına alacağını ve barış görüşmelerinin terörizme karşı verdikleri mücadeleyi engelleyemeyeceğini söyledi.

Şam’da Fransız Haber Ajansı AFP’ye özel bir demeç veren Esat, Rusya destekli ordu birliklerinin, Halep ve yakınlarındaki muhaliflerin ana ikmal yolu olarak kullandıkları Türkiye-Halep hattını tamamen kesmeye çok yaklaştıklarını da dile getirdi.

“Asıl amacımız Halep-Türkiye yolunu kapatmak, çünkü bu yol teröristler için ana ikmal yolu” diyen Esat, Türkiye, Ürdün ve Irak üzerinden gelen ikmal yollarını tamamen kesmesi halinde iç savaşın bir yıldan az bir sürede sona ereceğini de iddia etti.

Esat, savaş nedeniyle evlerini terketmek zorunda kalan yüzbinlerce Suriyeli’nin de ülkelerine geri dönmelerini istediğini söyledi ve mülteci krizinden Avrupa ülkelerini sorumlu tuttu.

Beşar Esat, Suriye ordusu Halep’i ele geçirdikten sonraki hedefini de açıkladı ve IŞİD veya diğer grupların kontrolü altındaki toprakları yeniden ele geçireceğini söyledi. Esat, bunun uzun zaman alacağını ancak sonuca ulaşıp-ulaşmayacaklarını dikkate almadan tereddütsüz bu hedef doğrultusunda çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG