Erişilebilirlik

Rusya Bir Muhalefet Liderini Serbest Bıraktı


Rusya, 15 gündür hapiste tuttuğu muhalefet lideri Aleksei Navalny’yi serbest bıraktı. Navalny, Moskova’da bir metro istasyonunda geçen Pazar yapılan muhalefet gösterileri için duyuru dağıtırken tutuklanmıştı.

Serbest bırakıldıktan sonra yandaşlarına konuşan Navalny, geçen hafta diğer muhalefet lideri Boris Nemtsov’un öldürülmesinin, kendisini Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı yürüttüğü kampanyadan caydırmayacağını açıkladı. Navalny, Nemtsov suikastının ne kendisinin, ne de destekçilerini korkuttuğunu belirtti.

Mahkeme, Nemtsov’un cenazesine katılması için Navalny’nin erken tahliyesine izin vermemiş, cezasını tamamlaması kararı vermişti. Bundan dolayı Aleksei Navalny, cenazesine yetişemediği Nemtsov’un mezarını ziyaret etmeyi planlıyor.

Navalny de, Nemtsov’un “ülkedeki siyasi liderliğin talimatıyla” ya devlete bağlı güvenlik güçlerince ya da devlet yanlısı bir örgütçe öldürülmüş olabileceğine inanıyor. Devlet Başkanı Putin ise, Nemtsov cinayetinin “provokasyon” olduğunu iddia ederek sorumluları bulma sözü vermişti.

Boris Nemtsov’un katillerinin başına yaklaşık 50 bin dolar konmuş olmasına rağmen şu ana kadar hiçbir gözaltı olmadı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG