Erişilebilirlik

Richard Gere Evsiz Rolünde


Richard Gere ve Ben Vereen "Time Out of Mind" filminin Toronto galasında
Richard Gere ve Ben Vereen "Time Out of Mind" filminin Toronto galasında

Time out of Mind filminde, sokaklarda yaşayan George gizemli bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Bu duruma nasıl geldiğini anlamamıza yardımcı olacak hiçbir ayrıntı verilmiyor. Oyuncu Richard Gere, üzerine paçavralar geçirip, perişan durumdaki bir adama dönüşüyor.

Filmin yapımcısı Oren Moverman, filmde, gerçek hayatta görmezden gelebileceğimiz kişilere dikkati çekmeyi amaçladıklarını söylüyor.

Moverman, New York sokaklarında yalnız başına dilenen Richard Gere’i görüntülemek için uzak mesafe mercekleri kullanmış. Sonuç, izleyiciyi sarsacak kalitede.

Richard Gere çekimler sırasında yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Kimse dönüp bakmıyor. Görünmezlik duygusu hissettim. Ama en kötüsü bu değil. Sanki bir kara delikteydim. İnsanlar beni fark etti ama yaklaşmak istemedi. Sadece fiziksel olarak değil, duygusal olarak da uzak durmak istediklerini gördüm.”

Film, bir insanın evsiz kalmasının çok zor olmadığını gösteriyor. Ayrıca, bürokrasinin hakim olduğu ama yardımsever sosyal çalışanların bulunduğu sığınma evleriyle ilgili gerçekleri de aktarıyor.

Richard Gere, filmin dünyadaki mültecilere desteği arttırmasını umuyor.

Ünlü oyuncu, “Avrupa’daki mülteci gerginliğini izliyoruz. Milyonlarca mülteci kalacak yer arıyor. Bu insanlar, evlerini kaybetmiş,” diyerek duyarlılığını dile getirdi.

Gere, evsizlerin kendi varlıklarını sorguladığını, çünkü etrafta kimsenin onları fark etmediğini söylüyor. Gere, çekimler sırasında bu ağır duyguyu bizzat yaşamış: “Bir film yıldızı sokaklarda yaşayan birini canlandırıyor. Çok derin bir tecrübeydi. Özellikle de ilk gün.”

Time out of Mind, evsizlerin zor yaşamlarını beyaz perdeye taşıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG