Erişilebilirlik

"Reform Yapan Kazanır"


“Reform Yapan Kazanır”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:47 0:00

IHS Global Insight danışmanlık şirketi ekonomistlerinden Özlem Yaylacı, FED’in bu yıl içinde olası faiz yükseltme kararına, Türkiye gibi cari açıklarını dış kaynaklarla finanse eden ülkelerin mali disiplin ve reformlarla hazırlık yapması gerektiği görüşünü savundu

Amerika Merkez Bankası yaklaşık 10 yıldır faiz oranlarını yükseltmedi. Ancak bu yıl içinde, faiz oranlarında yukarıya doğru bir hareketlenme bekleniyor. Bununla birlikte, faiz yükseltme kararına dair kesin bir takvim olmaması tüm küresel piyasalarda belirsizlik yaratmaya devam ediyor. Özellikle de Mart ayında işsizlik dahil bazı ekonomik göstergelerin beklentilerin altında kalması bu belirsizliği güçlendirmiş gibi görünüyor. Olası faiz artışları başta Amerikan ekonomisi olmak üzere tüm dünyayı nasıl etkileyecek, Amerika’da son ekonomik veriler neye işaret ediyor, cari açığı dış finansmana dayalı ülkeler, uzun ve kısa vadede neler yapmalı? Amerika’nın Sesi’nden Melek Çağlar, bu soruları IHS Global Insight şirketi ekonomistlerinden Özlem Yaylacı’ya yöneltti.

  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG