Erişilebilirlik

İran’dan Türkiye'ye PKK'yla Mücadelede Destek


İran’dan Türkiye'ye PKK'yla Mücadelede Destek
İran’dan Türkiye'ye PKK'yla Mücadelede Destek

Kuzey Irak’ta PKK’ya karşı hava ve kara harekatı devam ederken İran’dan da operasyonlara destek geldi.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla Ankara’da görüştükten sonra PKK ve örgütün İran’daki kolu olan PJAK’la mücadelede işbirliği yapılacağını açıkladı.

Her iki terör örgütünün de iki ülke için ortak sorun teşkil ettiğini belirten İran Dışişleri Bakanı Salihi, terörle mücadelede daha ciddi bir ortaklık gerektiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Türkiye ve İran’ın bundan sonra terör tehdidi ortadan kalkıncaya kadar işbirliği yapacağını açıkladı. İki ülkenin PKK ve PJAK örgütlerine karşı nasıl ortak adım atacağı konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi.

PKK militanlarının 24 askeri öldürmesinden sonra başlatılan büyük çaplı kara ve hava operasyonu Çukurca ve civarında devam ediyor.

Ordunun İnternet sitesinde yayınlanan bir açıklamada, bazı operasyonların Kuzey Irak’ta yapıldığı bildiriliyor.

PKK saldırılarını kınayan Irak da saldırıların tekrarını önlemek için Türkiye’yle işbirliği yapılacağını açıkladı.

Saldırıyı protesto eden Türk halkıysa çeşitli kentlerde sokaklara döküldü. Ankara’da binlerce öğrenci orduya destek vermek için yürüyüş düzenledi.

PKK’nın son zamanlarda saldırıları arttırması üzerine Irak’la temasa geçen Türk hükümeti, Kürt militanların Irak topraklarından Türkiye’ye saldırmasının engellenmesini istedi.


XS
SM
MD
LG