Erişilebilirlik

Putin Rus Halkına Moral Verdi


Rusya cumhurbaşkanı ekonomik sıkıntıların iki yıl içinde aşılacağından ve büyük düşüş kaydeden rublenin yeniden değer kazanacağından emin olduğunu söyledi

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ekonomik sıkıntıları iki yıla kadar geride bırakacaklarını ve kısa sürede büyük değer kaybeden Ruble’nin tekrar eski haline döneceğinden emin olduğunu söyledi.

Yıl sonu basın toplantısında konuşan Putin, dış etkenlerdeki iyileşme ne kadar hızlı olursa, ekonominin de o kadar çabuk düzeleceğini savundu. Putin ayrıca Rusya’nın döviz rezervlerinin ekonomiyi dengede tutacak yeterli seviyede olduğunu da vurguladı.

Rusya Merkez Bankasını para biriminin değerini korumak için gerektiği sürece döviz reservlerini kullanacağını, bankalara ve finansal kurumlara para yardımında bulunacağını açıklamasıyla rubledeki düşüş durdu, Piyasalarda yaşanan çalkantı nedeniyle hafta başında bir dolar 80 rubleye kadar çıkmış bir gün sonra, Merkez Banka’sının açıklamasıyla 60 rubleye inmişti. Ancak ruble 2014 yılında diğer Batılı ülke para birimleri karşısında yüzde 60 değer kaybetti.

Rusya’nın Ukrayna’dan Kırım’ı ilhak etmesi nedeniyle Batılı devletler tarafından uygulanan yaptırımlar Rus ekonomisine ağır darbe vurdu. Putin, ekonomide yaşanan sıkıntıların yüzde 25 ila 30 arasında bu yaptırımlardan kaynaklandığını da vurguladı.

Basın toplantısında Ukrayna’daki gelişmeleri de değerlendiren Putin, Ukrayna’nın siyasi birliğinin korunmasından yana olduğunu ifade etti. Bölgedeki çatışma ortamının barış görüşmeleri yoluyla çözülebileceğini de belirten Putin, Ukrayna’nın doğusunda hükümet ve Rusya’dan destek alan isyancı güçler arasında Noel’den önce bir esir takası yapılması gerektiğinin de işaretini verdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG