Erişilebilirlik

‘Putin İtibarını Kurtarma Derdinde’


‘Putin İtibarını Kurtarma Derdinde’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Bir Rus savaş uçağını düşürmesi dünya gündeminin ilk maddelerinde biriydi.

Ürdün Kralı ile görüşmesinden önce konuyla ilgili yorum yapan Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Rus jetlerinin Suriye sınırlarını terk etmediğini belirtip Ankara’yı yalanlarken, Türkiye’nin Rusya’yı ‘sırtından bıçakladığını’ belirtti ve Türkiye’nin IŞİD’i desteklediği iddiasında bulundu.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Washington Enstitüsü uzmanı Anna Borshchevskaya, bu olay sonrasında zaten gerileyen Türkiye-Rusya ilişkilerinin daha da kötüleşeceğini belirtti.

“Putin kesinlikle bu durumu Rus halkını galeyana getirmek ve milliyetçi duyguları yükseltmek için kullanıyor” diyen Borshchevskaya, Putin’in terörle savaşan güçlü lider imajını korumaya çalıştığını belirtti.

Rus devlet liderinin uzun vadeli planlardan çok her olay karşısında taktiksel hareket ettiğini belirten uzman, Putin’in “Suriye macerasının nasıl sonlanacağını düşünememişe benziyor” olduğunu dile getirdi ve “Büyük bir ihtimalle Rusya Türkiye’den bu kadar sert bir cevap beklemiyordu” diye konuştu.

Gelişmeler karşısında Putin’in itibarını korumaya çalıştığını ve yaşanan gelişmeleri Rusya’daki imajını korumak için kullandığını belirten Anna Borshchevskaya Rus liderin ‘Türkiye bizi sırtımızdan vurdu” yorumunu bu nedenle yapmış olduğu görüşünde.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG