Erişilebilirlik

ABD: "Muhalefet Yapmak Vatana İhanet Değildir"


Carsi Supporters
Carsi Supporters

ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki yaptığı basın toplantısında gazetecilerin Türkiye’de başlayan Çarşı Davası ile ilgili ve de Zaman Gazetesi ve Samanyolu Grubu’na yönelik operasyonlarla ilgili sorulara cevap verdi

Bir gazetecinin, “Türkiye’de 35 futbol taraftarı darbe girişimiyle yargılanıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Psaki, Amerika’nın dünya çapında ifade, örgütlenme ve şiddete başvurmadan gösteri yapma özgürlüğünü savunduğunu söyledi ve “Türkiye’de yargı süreci ve adalete erişim konusunda endişelerimiz sürüyor,” dedi.

Zaman ve Samanyolu Grubu’na yönelik operasyonlarla ilgili gelen bir soruyu da yanıtlayan sözcü, “Medya özgürlüğüne içinde hükümeti eleştirmek de dahildir. Muhalif olmak vatan hainliği ya da komplo düzenlemek anlamına gelmez,” diye konuştu. Psaki, “Türkiye’nin dostu ve NATO müttefiki olarak, yetkililerden Türkiye’nin temel değerlerine ve demokratik temellere göre hareket etmelerini rica ediyoruz,” dedi.

Jen Psaki, NATO üyelerinin demokrasi olmaları gerektiğini hatırlatan bir gazetecinin, “Türkiye’nin NATO üyeliği hakkında endişe taşıyor musunuz,” sorusuna “hayır,” diyerek yanıt verdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG