Erişilebilirlik

Polise Vücut Kamerası İşe Yarar mı?


Polise Vücut Kamerası İşe Yarar mı?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

Baltimore’da yaşanan son şiddet olayları, Amerika’da son aylarda polisin görevini kötüye kullandığı suçlamalarının artmasına neden oldu. Ancak önerilen vücut kameralarının etkili olup olmayacağı da ayrı bir tartışma konusu

Kamera kullanımını destekleyen Houston Emniyet Müdürü Charles McClelland, bu sistemin yeni problemler çıkaracağını da söylüyor.

McClelland'a göre ekipman türü, yedek parçaları, kayıtları indirme süresi ve muhafaza edilecek yerler, bunların hepsi yeni sorunlar çıkaracaktır.

Houston Emniyeti son iki yılda her gün, yüzlerce polis memurunda vücut kameralarını deniyor.

Ancak McClelland’a göre, binlerce polis memuruna takılacak kameralardan çıkacak kayıtları muhafaza etmek çok pahalıya mal olacak. McClelland, “Polis memurlarına kameralardan çıkacak kayıtları indirerek genel sisteme yüklemeleri için fazla mesai ödememiz gerekecek.” şeklinde konuşuyor.

Şef McClelland, görüntünün birçok şeyi gösteremeyeceğini söylüyor.

Kameraları kullanan polislerin çoğu, uygulamayı destekliyor.

Teksas Polis Yönetimi Enstitüsü Direktörü Rita Watkins de bütün eyaletin kamera takılmasını desteklediğini söylüyor. Watkins, “Size bazı polis şeflerinin, sorumlu oldukları bölgelerdeki sivil toplum liderlerinden vücut kamerası programını başlatabilmek için maddi destek istediğini söyleyebilirim.” şeklinde konuşuyor.

Watkins, hukukçuların siviller tarafından çekilen resimlerin veya videoların dava süreçlerinde nasıl kullanılması gerektiğini ele aldıklarını söylüyor.

Watkins ve McClelland ayrıca, herhangi bir görüntünün bozulması veya kaybolması durumunda ne olacağından da endişeliler.

McClelland’a göre bu tür bir teknik sorunun halkın polise güvenmediği Baltimore şehri gibi yerlerde isyanların çıkmasına neden olabilir.

Polis Şefi ayrıca, polis memurları ve siviller arasındaki iletişimin de olumsuz etkileneceğini düşünüyor.

McClelland, memur bir sivili kayda alırken, sivilin de memuru cep telefonuna kayıt edebileceğini belirtiyor.

McClelland, kameraların faydalı olduğunu ancak birkaç yılda bir yenilenmesi gereken kameraların ve kullanımının ekonomik olarak emniyet teşkilatlarını zorlayacağını söylüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG