Erişilebilirlik

PKK’ya Üçüncü Dalga Operasyon


Turkey Syria
Turkey Syria

Türkiye PKK’nın Irak Kürt Bölgesi’ndeki kamplarına üçüncü kez operasyon düzenledi. Son saldırıda Metina ve Hakurk bölgeleri vuruldu. PKK, biri üst düzey, beş militanını kaybettiğini açıkladı.

Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssünden akşam saatlerinde kalkan savaş uçakları Irak Kürt Bölgesine yöneldi. Savaş uçakları PKK’nın Metina Dağları ve Hakurk Vadisi'ndeki kamplarını bombaladı. Bombardıman, yaklaşık dört saat sürdü. Sabah saatlerinde de uçaklar örgütün yönetim merkezi Kandil Dağı üzerinde keşif yaptı. Kandil’den bombardıman haberi gelmedi. PKK, üç günlük saldırılarda biri üst düzey yönetici beş militanının öldüğünü bildirdi.

Türk Ordusunun hava harekatı sürerken, örgüt yanlılarının eylemleri de sürüyor. Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahlar ve patlayıcılarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 polis yaralandı. Kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Bir saldırı haberi de Bitlis’ten geldi. Tatvan ilçesinde polis lojmanlarına roketli saldırı düzenlendi. Eş zamanlı olarak bir polis aracına da silahla ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken 5 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da ise izinsiz gösteri yapan gruplarla polis arasında gece boyunca çatışma yaşandı. Kent merkezi ve ilçelerde son günlerde düzenlenen baskınlarda 129 kişi PKK üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı. Şüpheliler kamu kurumlarına yönelik silahlı ve bombalı, kamu düzenini bozan eylemler yapmakla suçlanıyor. Baskınlarda 62 el yapımı bomba, 7 tabanca, 17 av tüfeği,7 kurusıkı tabanca, 646 mermi, 21 molotof kokteyli ele geçirildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG