Erişilebilirlik

Petrol Fiyatları 5 Yıl Öncesine Döndü


Moskova'da insanlar döviz kuru panolarının önünden geçiyor. Düşen petrol fiyatları rublede sert düşüşe neden oldu.
Moskova'da insanlar döviz kuru panolarının önünden geçiyor. Düşen petrol fiyatları rublede sert düşüşe neden oldu.

Uluslararası Enerji Kurumu’nun önümüzdeki sene enerji talebi azalmasına karşılık, enerji arzının artacağı yönündeki açıklaması, petrol fiyatlarında iki dolarlık düşüşe neden oldu. Böylece fiyatlar son beş senenin en düşük seviyesine indi

Brent petrolün varili 62 doların altına inerken, Amerikan ham petrolü de 58 doların altına indi.

Amerikan ekonomisinin hızla toparladığı haberleri gelmesine rağmen, Amerika’daki petrol üretim artışı ve Suudi Arabistan’ın üretimi azaltmayı reddetmesi son 2 gündür fiyatlarda hızlı düşüşe neden oldu.

Merkezi Paris’te olan Uluslararası Enerji Kurumu’nun 2015 senesi için enerji talebi tahminini düşürmesi üzerine fiyatlarda tekrar sert bir düşüş yaşandı.

Uluslararası Enerji Kurumu 2015 senesi için günlük enerji talebi artış tahminini 900 bin varilden 230 bin varile indirdi ve bunu Rusya ve diğer petrol üreten ülkelerdeki düşük petrol tüketimine bağladı.

Kurum ayrıca OPEC dışında kalan ülkelerdeki petrol üretiminin de artacağını söyledi ve bunun fiyatları daha da düşüreceği tahmininde bulundu.

Böyleye Brent petrolü fiyatı bir haftada yüzde 11, Amerikan ham petrolü ise yüzde 13 değer kaybetmiş oldu.

Haziran ayında Brent’in fiyatı varil başına 115 dolar, Amerikan ham petrolü 107 dolar seviyesindeydi. Bugünkü fiyatlara bakıldığında petrolün yarı yarıya değer kaybettiğini gösteriyor.

Bazı uzmanlar fiyatları 50 dolar seviyesine kadar ineceğini tahmin ediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG