Erişilebilirlik

Peşmerge Şengal’de IŞİD Mayınlarını Temizledi


Peşmerge güçlerinin Şengal’i, Amerikan hava desteğiyle IŞİD’den kurtarmasından sonra, bölgeye yerleştirilmiş mayınları temizleme çalışmaları başladı. Kürtler’den oluşan mayın temizleme ekibinin adı ise “ölüm gücü”.

Kürt güçleri, kentten geri çekilen IŞİD militanlarının bıraktığı onlarca el yapımı bomba keşfetti. “Ölüm gücü” bu bombaları etkisiz hale getiriyor ve sonradan düşmana karşı kullanmayı planlıyor.

Birliğin komutanı Cemal Veyse, kentte şimdiye kadar 15 ton patlayıcıyı etkisiz hale getirdiklerini söylüyor.

Bulunan bombaların bir kısmını depoya koyduklarını ve bunlardan sonra yararlanacaklarını söyleyen Veyse, son günlerde evlere yerleştirilen bombaları temizlediklerini belirtiyor.

Mayınların bulunmasından ve etkisiz hale getirilmesinden sorumlu savaşçılar bunun insani bir görev olduğunu ve bu işi seve seve yaptıklarını belirtiyor. Bunu kutsal bir görev olarak tanımlayan savaşçılar, amaçlarının sivillerin hayatını kurtarmak olduğunu belirtiyor.

Halka, evlerindeki bombaları temizleyerek yardımcı olduklarını söyleyen birlikten bir asker, bu patlayıcıların daha sonra IŞİD’e karşı, onların kullandığından farklı bir biçimde kullanılacağını ifade ediyor.

​Ölüm Gücü, Şengal’de çok fazla sayıda bombayı etkisiz hale getirdi. Bu patlayıcıları şimdi daha gelişmiş yöntemlerle tekrar tasarlamayı, ve IŞİD militanlarının kullandığı yollara döşemeyi planlıyorlar.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG