Erişilebilirlik

Pasifik Okyanusu’nda Yeni Keşif


ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi yeni bir tür ahtapot keşfetmiş olabileceklerini açıkladı. Keşif, Hawaii’deki Neckler adası yakınlarında, 4 bin metre derinlikte 27 Şubat günü gerçekleşti. Keşfi, kurumun Okeanos Keşif aracı, ilk yolculuğunda gerçekleştirdi.

Okeanos’a bağlı uzaktan kumandalı Derinler Kaşifi aracı, 4290 metre derinlikte 8 bacaklı bir tür görüntüledi. Okyanus ve Atmosfer Dairesi, hayvanın daha önce kayıtlarda rastlanan hiçbir kafadanbacaklıya benzemediğini açıkladı.

İki tip ahtapot

Derin sularda iki tip ahtapota rastlanıyor. Birinci tür yüzgeçli ahtapotlar. Bu ahtapotların yan taraflarında yüzgeçler bulunuyor ve vantuzlarında da parmaksı yapılara rastlanıyor.

Yüzgeçsiz ahtapotlarda ise ne yüzgeç ne de bu vantuzlardaki parmaksı yapılar bulunuyor. Beyaz renkli yeni ahtapot, yüzgeçsiz gruptan. Okyanus ve Atmosfer Dairesi, türün bacaklarında iki yerine tek dizi halinde uzanan vantuzlar görüldüğünü, pigment hücresinin bulunmadığını ve çok kaslı bir türe benzemediğini bildirdi. Ahtapotun hayaletimsi bir görünüşü olduğunu belirten kurum, hayvanın bilinen bir tür olmadığından neredeyse emin olduklarını ve yaratığın herhangi bir üst familyaya üye olmamasının da mümkün olduğunu belirtti.

Okeanos Keşif gemisini ABD hükümeti destekliyor. Gemi dünya okyanuslarında keşif görevini sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG