Erişilebilirlik

Papa Françesko Washington'da


Papa Françesko, Amerika’da altı gün sürecek ziyaretine başkent Washington’dan başladı. Papa’nın İtalyan havayoluna bağlı Çoban 1 adlı uçağı Washington dışındaki Andrews askeri hava üssüne indi. Papa Françesko’yu havaalanında Başkan Barack Obama, eşi Michelle ve çocukları Sasha’yla Malia karşıladı.

Papa’yı karşılamak üzere ayrıca yüzlerce kişilik bir kalabalıkla siyah cübbe ve kırmızı kuşaklar giyinen kardinallerden oluşan bir heyet de karşıladı. Papa’nın konvoyu oradan Washington’daki Vatikan Büyükelçiliği’ne götürüldü.

Papa’yı yol boyunca ellerinde Amerikan, Vatikan ve memleketi olan Arjantin bayrağı taşıyan çocuklar selamladı.

Papa Françesko Cuma gününe kadar Washington’da kalacak ve ardından New York ve Philadelphia’ya geçecek.

Katolik dünyasının lideri Amerika’ya gelmeden önce dört gün boyunca Küba’daydı. Amerika ve Küba arasındaki ilişkilerin geçen Aralık ayında normalleşmesiyle sonuçlanan görüşmelerin başlamasında Papa’nın gizli temasları olmuştu.

Papa Françesko bugün (Çarşamba) Beyaz Saray’ı resmen ziyaret edecek. Obama ve Françesko ilk görüşmesini Mart 2014’te Vatikan’da yapmıştı.

Papa yarın da (Perşembe) Kongre’nin iki kanadına hitap edecek, ardından New York’a geçerek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılacak. Papa Françesko Cumartesi günü de Philadelphia’ya gidecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG