Erişilebilirlik

Papa Françesko New York'ta


Washington’da üç yoğun gün geçiren Papa Françesko New York’a geçti. Katolik dünyasının 78 yaşındaki lideri, yoğun programına New York’ta devam edecek.

Papa dün New York’a varır varmaz, Manhattan’daki St. Patrick’s Katedrali’nde akşam duasına katıldı. Papa’nın bugün de Birleşmiş Milletler’de dünya liderlerine hitap etmesi, ardından da eski Dünya Ticaret Merkezi binalarının bulunduğu 11 Eylül anıtındaki törene katılması planlanıyor. Doğu Harlem’de Latin Amerika kökenli ve siyahların yoğun olduğu bölgede bir ilkokulu da ziyaret edecek olan Papa, ardından Madison Square Garden’da 20 bin kişinin katılacağı bir ayin düzenleyecek.

Papa Françesko Cumartesi de Philadelphia’ya geçecek.

Papa’nın BM Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmada iklim değişikliği ve göçmenlik konularına eğilmesi bekleniyor. Papa Françesko bu konuyu dün Kongre’deki konuşmasında da el aldı.

Papa Françesko, Kongre'de konuşma yapan ilk papa oldu.
Papa Françesko, Kongre'de konuşma yapan ilk papa oldu.

“Zengin ulusların savunmasızlara yardım etmesinin vicdani bir zorunluluk” olduğunu vurgulayan Papa, refahın oluşturulması ve dağılımı konularının tartışmaya açılması çağrısında bulundu. Papa Françesko, “Doğal kaynakların ve teknolojinin doğru kullanımının, girişimcilik ruhunu dizginlemenin, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonominin gerekli unsurları” olduğunu savundu.

Papa ayrıca iklimin insan eliyle değişiminin engellenmesi için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu, mülteci krizi konusunda da bu insanların düşmanlığa değil, şefkate ihtiyacı olduğunu vurguladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG