Erişilebilirlik

'Operasyon İfade Özgürlüğünü Tehdit Ediyor'


Merkezi Washington’daki küresel özgürlükleri gözlemleme kuruluşu Freedom House Türkiye’deki son tutuklamaların hükümeti eleştiren kişilere karşı bir intikam alma gibi göründüğünü bildirdi

Zaman Gazetesi ve Samanyolu Yayıncılık’a karşı gerçekleştirilen 14 Aralık Operasyonları ile ilgili olarak merkezi Washington’daki Freedom House’dan da açıklama geldi.

Dünya çapında ülkelerdeki demokrasi, basın ve internet özgürlüğünü gözlemleyen Freedom House (Özgürlük Evi) Başkan Yardımcısı Daniel Calingaert, 14 Aralık’ta gazetecilere ve diğer kişilere karşı gerçekleştirilen operasyonun Türkiye’de ifade özgürlüğü ve hükümeti eleştiren herkese karşı bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Calingaert, tutuklamaların, hükümetin yolsuzlukları ile ilgili haber yapan ve hükümeti eleştiren kişilere karşı bir intikam alma gibi gözüktüğünü söyledi ve Türkiye’de ifade özgürlüğün üzerindeki baskıya son verilmesi gerektiğini belirtti.

Freedom House Türkiye’yi genel özgürlük ve internet özgürlüğünde “kısmen özgür,” olarak değerlendiriyor. Kurum, basın özgürlüğünde ise Türkiye’yi 2014 raporunda “kısmen özgür” sınıflamasından çıkarıp “özgür değil,” sınıflamasına aldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG