Erişilebilirlik

‘İlk Hedefimiz Yüzde Yüz Sandık Güvenliği’


‘Öncelikli Hedefimiz Yüzde Yüz Sandık Güvenliği’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:13:40 0:00

7 Haziran genel seçimleri yaklaşırken, yurtdışındaki Türkler de büyükelçilikler ve konsolosluklarda oylarını kullanmaya devam ediyor. Amerika’da Washington Büyükelçiliği dışında New York, Boston, Chicago, Los Angeles, Houston ve Miami dahil olmak üzere yedi diplomatik temsilcilikte Türk vatandaşları 31 Mayıs’a kadar oy kullanmaya devam edecek.

Sandıklardaki oyların güvenliği, Türkiye’de oldukça sorgulanan bir konu olduğu gibi, yurtdışındaki seçmenlerce de sıkça sorgulanıyor. Bu konuda Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi ABD Temsilcisi Yurter Özcan, “yüzde yüz sandık güvenliğinin” önceliklerinden biri olduğunu söyleyerek, geçen yıl Ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi bu seçimde de bu konuya ağırlık vereceklerini söyledi.

Özcan, “Geçen sene ilk defa yurtdışında oy kullandığımızda öncelikli hedefimiz yüzde yüz sandık güvenliği sağlamaktı. Çünkü zor şartlarda kazanılmış olayların, dikkatsizlik ya da başka şeylerden dolayı çöpe gitmesi bizi üzen olaylardan biri. Geçen yılki seçimlerde yüzde yüz sandık güvenliği sağladık. Hem de Türkiye’ye sandıklar giderken bütün oylara ben de dahil olmak üzere partili arkadaşlarımız uçaklarla eşlik ettik. Ankara Ticaret Odası’nda biz de eşlik ettik ve gözlemcilik yaptık, yurtdışı oyları sayılırken. Buradaki çalışmalarımızın karşılığı olarak, hem de sandık güvenliğine önem vermemiz sayesinde (CHP-MHP ortak adayı) Ekmeleddin İhsanoğlu’na ABD’de yaklaşık yüzde 78’lik destek gelmişti. Bu da çabalarımızın ne kadar karşılık verdiğini gösteriyordu,” diye konuştu.

'Tüm Türk vatandaşlarının seçmen kayıtlarının sağlıklı olduğundan emin olmaya çalışıyoruz'

Yurter Özcan, CHP ABD Temsilciliği olarak Amerika’daki yedi seçim bölgesinde örgütlendiklerini, 200 kişilik gönüllü grubun parti adına çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kendilerine deneyim kazandırdığını belirten Özcan, CHP ABD temsilciliği olarak çalışmalarını iki bölüme ayırdıklarını söyledi. Özcan şöyle konuştu:

“Çalışmalarımızı iki bölüme ayırdık. Birincisi, siyasi görüşü ne olursa olsun Amerika’da yaşayan tüm Türk vatandaşlarının [seçmen] kayıtlarının sağlıklı olduğundan emin olmak. Çok insan oy hakkı için kendini feda etti. Buna da verilecek en iyi cevap siyasi düşünceyi ortaya koymaktır. İkinci olarak da, daha çok kendi programımızı anlatmak. CHP olarak halka neler vadediyoruz, programlarımız ne, kendimizi anlatan bir bölüm oldu. En iyi ilgiyi gördük Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Projelerimizin isabetliliği, programımızın, nerede yaşıyorlarsa yaşasınlar, beklentilerini karşıladığını gördük. Hem müşahit anlamında, hem de sandık görevlisi anlamında çok ciddi talep geldi bize bu sene” diye konuştu.

CHP Amerika Temsilcisi Yurter Özcan'la yaptığımız söyleşinin tamamını yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG