Erişilebilirlik

Obama’dan Son Kez Kahkaha Şov


Geleneksel Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Yemeği’ne başkan olarak son kez katılan ABD Başkanı Barack Obama, esprileriyle katılımcıları bu yıl da kahkahaya boğdu.

Medya, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda ünlü isimin katıldığı organizasyonda, Amerika Başkanları esprili konuşmalarla siyasetçi kimliğinin ötesine geçerek, adeta komedyen gibi sahneye çıkıyor. Obama, başkan olarak son kez katıldığı Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Yemeği’nde çalışma arkadaşları, Kongre ve gazetecilere takıldı, hem de yer yer kendiyle dalga geçti.

Clinton’a hem destek verdi hem takıldı

Obama’nın hedefinde, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine hazırlanan adaylar da vardı. Demokrat Parti’nin yarışı önde götüren aday adayı Hillary Clinton’a olan desteğini de konuşmasında esprili bir şekilde dile getiren ABD Başkanı, gelecek yıl düzenlenecek yemekte bir kadın başkanın konuşacağını söyledi.

Ancak Obama, verdiği bu desteğe rağmen Clinton’a takılmaktan geri kalmadı. Clinton’ın genç seçmenlere Facebook’a yeni üye olmuş akrabalar tarzında hitap ettiğini şu esprili ifadelerle dile getirdi: ‘Sevgili Amerika, duvarından sana ulaşmaya çalıştım, gördün mü? Doğru mu kullanıyorum emin değilim. Sevgilerimle, Hillary Teyze.’

Trump’a güzellik yarışması vurgusu

Cumhuriyetçi Parti’nin aday adaylarından Donald Trump, geceye katılmasa da Obama’nın kendisiyle ilgili yaptığı esprilerinin odağındaki isimlerdendi. Trump’ın ‘Kainat Güzellik Yarışması’ organizasyonu sahiplerinden biri olmasını diline dolayan Obama, ‘Donald’ın (Trump) dış politika konusunda tecrübesiz olduğunu söylüyorlar. Ama doğruyu söylemek gerekirse, yıllarını dünyanın dört bir yanından liderlerle görüşerek geçirdi. Mesela Miss İsveç, Miss Arjantin, Miss Azerbaycan’ diye konuştu.

Obama’nın stand up gösterisi olarak da tanımlanan konuşmasındaki son sözleri ‘Obama kaçar’ oldu ve ABD Başkanı elindeki mikrofonu havaya kaldırıp elinden yere bıraktıktan sonra sahneden ayrıldı.

Geceye, Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Ash Carter, Demokrat Partili Başkan aday adayı Bernie Sanders ve IMF Başkanı Christine Lagarde gibi isimlerin yanı sıra, Oscar ödüllü oyuncu Helen Mirren, Jared Leto ve Will Smith gibi isimler de katıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG