Erişilebilirlik

Obama: Yemen'de Terör Operasyonları Durmadı


Yemen'de terör hedeflerini vuran bir İnsansız Hava Aracı
Yemen'de terör hedeflerini vuran bir İnsansız Hava Aracı

Obama Yemen’in ABD tarafından desteklenen cumhurbaşkanı ve hükümetinin istifasından sonra İnsansız Hava Aracı saldırılarının geçici olarak durdurulduğu haberlerinin doğru olmadığını belirtti.

Başkan Barack Obama ülkedeki siyasi karışıklığa rağmen Amerika’nın Yemen’deki terörle mücadele çabalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Obama Yeni Delhi’de yaptığı açıklamada Yemen’in ABD tarafından desteklenen cumhurbaşkanı ve hükümetinin istifasından sonra İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarının geçici olarak durdurulduğu haberlerinin doğru olmadığını belirtti.

Obama Yemen içinde önemli terör hedeflerine saldırmaya devam edeceklerini ve Amerikan halkının güvenliği için gerekli baskıyı sürdüreceklerini söyledi.

Öteyandan Yemen parlamentosu üst düzey istifaları görüşmek üzere Pazar günü yapacağı oturumu iptal etti

Yemen’de cumhurbaşkanı ve hükümetin istifa etmesinin ardından binlerce kişi, Cumartesi günü Şii Husi isyancılarını protesto amacıyla gösteri düzenledi.

Sanaa Üniversitesi yakınındaki meydanda toplanan göstericiler, Husi isyancılarının işgal ettiği hükümet kompleksine yürüdü. Şii isyancılar kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.

Amerika, Yemen ordusuyla işbirliği yaparak ülkede faaliyet gösteren el Kaide'nin Arap Yarımadası Kolu'nun faaliyetlerini kritik bir istihbarat merkezinden izlemeye çalışıyor.

Husiler de Amerika gibi el Kaide örgütüyle mücadele ediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG