Erişilebilirlik

Başkan Obama Suudi Arabistan'da


David Rudisha du Kenya, après sa victoire,  Rio de Janeiro, Brésil, le 15 août 2016.
David Rudisha du Kenya, après sa victoire,  Rio de Janeiro, Brésil, le 15 août 2016.

Hindistan ziyaretini kısa kesen Obama ile birlikte Riyad'a giden eski ve yeni yöneticilerin yer aldığı 30 kişilik Amerikan heyetinin yeni Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile görüşeceği açıklandı

Başkan Barack Obama, ölen Suudi Arabistan kralının anısına saygı ziyaretinde bulunmak üzere Hindistan gezisini yarıda keserek 30 kişilik bir heyetle Riyad’a gitti.

Beyaz Saray heyette bugünkü ve daha önceki ABD yönetimlerinin üst düzey yetkilileriyle Kongre üyeleri bulunduğunu bildirdi.

Obama ile birlikte seyahat eden Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes heyetin yeni Kral Selman bin Abdülaziz’le de görüşeceğini açıkladı.

Rhodes Amerikan heyetinin Suudi Arabistan ile çok yakın işbirliği yapılan bazı önemli konuları ele alacağını söyledi.

Rhodes bu konuları Suriye’de ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı sürdürülen askeri kampanya ve Amerikan hava saldırılarının yıllardır el-Kaide militanlarını hedef aldığı Yemen’ deki son durum olarak sıraladı.

Suudi Arabistan’a giden heyet üyeleri arasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CIA Başkanı John Brennan ve ABD Ortadoğu Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Lloyd Austin bulunuyor. Eski Dışişleri Bakanları James Baker ve Condoleeza Rice ile eski Ulusal Güvenlik Danışmanları Brent Scowcroft, Sandy Berger ve Stephen Hadley de heyette yeralıyor.

Beyaz Saray, Obama’nın üç günlük Hindistan ziyaretinden sonra Suudi Arabistan’da yaklaşık dört saat kalacağını bildirdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG