Erişilebilirlik

Obama: 'Korkuya Teslim Olmayacağız'


Başkan Obama Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ASEAN'ın yıllık zirve toplantısında terörle mücadeleye ilişkin mesajlar verdi
Başkan Obama Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ASEAN'ın yıllık zirve toplantısında terörle mücadeleye ilişkin mesajlar verdi

Başkan Obama, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ASEAN ve Uzakdoğu Zirvesi’nin yıllık toplantılarının kapanışında yaptığı konuşmada uluslararası teröre karşı güçlü mesajlar verdi

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan ayrılmadan önce konuşan Obama, burada geçirdiği zamanının büyük kısmını terör tehdidi konusuna ayırdığını söyledi. Başkan Obama, ”IŞİD’i yok edeceğiz, şu anda üzerinde bulundukları toprakları geri alacağız, mali kaynaklarını keseceğiz, liderlerini öldüreceğiz, ağlarını parçalayacağız. Ancak tüm bunları yaparken kendi değerlerimize ve ilkelerimize sahip çıkacağız” dedi.

”Bugün Fransa ve Mali’de düzenlenen saldırılarda kaybettikleri yakınlarının ardından gözyaşı döken birçok aile var” diyen Başkan Obama, Amerika liderliğindeki 65 ülkeli koalisyonun IŞİD tehdidi karşısında yılmayacağını, son terör saldırılarından sonra birçok ülkenin IŞİD’le mücadeleye daha çok katılmaya başladığını belirtti.

Başkan Obama, her ülkenin ve her liderin, birkaç katilin kötü niyetinin insanları önemli işlerini halletmeye devam etmesinden alıkoyamayacağı mesajını açıkça dile getirmesi gerektiğini kaydetti. ”Korkuya teslim olmayacağız” diyen Başkan Obama, terör tehdidinin gerçek olduğunu, ancak teyakkuzda olmak ve dikkatli davranmakla, insanların değerlerini yitirecek kadar korkuya kapılması arasında fark olduğunu söyledi.

Obama ayrıca ”Terör korkusu nedeniyle birbirimize düşman olmayacağız, dini ya da ırkı nedeniyle insanlara farklı muameleye bulunmayacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Obama Kuala Lumpur’dan ayrılmadan önce ayrıca Amerika’nın Asya-Pasifik ülkeleriyle ilişkilerini yeniden dengeye oturtması konusunda ilerleme sağlandığını söyledi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Amerika’nın Japonya, Avustralya ve Filipinler dahil birçok ticari ortağıyla bağlarını güçlendirdiği bildirildi.

Öte yandan Amerika, Filipinler’in denizcilik alanında bölgedeki kapasitesini modernize etmesi ve genişletmesi için yapacağı yardım planını açıkladı. Amerika ve Güneydoğu Asya ülkeleri zirvede ayrıca Çin’in Güney Çin Denizi’ndeki toprak taleplerini ve konunun bölge ülkeler arasında yarattığı gerginlikleri de ele aldı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG