Erişilebilirlik

Obama: 'İki Partiyle de Birlikte Çalışmaya Hazırım'


Başkan Barack Obama, Amerikan halkının salı günkü seçimlerde Washington’dan icraat beklediğini ve kendisinin de bu amaçla iki partiyle birlikte çalışmaya hazır olduğunu bildirdi.

Kongre’nin Cumhuriyetçi liderleriyle ara seçimlerden sonraki ilk görüşmesini yapan Obama, Amerikan halkının Washington’da siyasetin kilitlenmesinden çok rahatsız olduğunu ve rakip partilerin işbirliği yapmasını beklediğini söyledi.

Cumhuriyetçi Parti 4 Kasım ara seçimlerinde, Temsilciler Meclisi’ndeki çoğunluk konumunu güçlendirmiş, 100 üyeli Senato’da da sandalye sayısını arttırarak 2007 yılından bu yana ilk kez çoğunluğa geçmişti.

Kongre’nin üç alanda birlikte çalışabileceğinin altını çizen Obama, bunlardan birincisinin Ebola’yla mücadele, ikincisinin 2015 bütçesi, üçüncüsünün de IŞİD’le mücadele konusunda ayrılması istenen 5 milyar 600 milyon dolarlık ödenek olduğunu söyledi.

Obama, önerileri parti bazında değil, işlerliği temelinde değerlendirme sözü verdi.

Görüşmeden sonra ayrı açıklama yapan Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili başkanı John Boehner, işsizlik ve ekonominin Amerika’nın bir numaralı önceliği olduğunu Başkan’a hatırlattıklarını söyledi.

Boehner Temsilciler Meclisi’nin onayladığı 40 tasarının beklediğini, bunların özel sektöre istihdam sağlama konusunda iki partiye de birlikte çalışma fırsatı yaratacağını belirtti.

Ancak John Boehner, Başkan Obama’nın yasadığı göçmenlere af sağlayacak bir yürütme kararı alması durumunda bunun hem Göçmenlik Reformu, hem de diğer konularda iki partinin birlikte çalışma şansını yok edeceğini sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG