Erişilebilirlik

Obama Göçmenler İçin Özel Yetkilerini Kullanacak


Beyaz Saray sözcüsü, Başkan Obama 'ın göçmenlik reformuyla ilgili yürütme kararı alma planının ayrıntılarını bu akşam yapacağı konuşmada açıklayacağını bildirdi

İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Obama’nın göçmenlikle ilgili yürütme kararının kapsamlı olacağını ve sınır güvenliği konularını da içereceğini söyledi.

Senato reform tasarısını onaylamış, ancak Cumhuriyetçi Parti’nin kontrolundaki Temsilciler Meclisi tasarıyı oya bile sunmamıştı. Bunun ardından Obama bu yılın sene sonuna kadar yürütme yetkisini kullanacağını açıklamıştı.

Plan 5 milyon yasadışı göçmenin sınır dışı edilme riskini ortadan kaldıracak, sınır güvenliğini arttıracak ve çocuk yaşta Amerika’ya gelen ya da getirilen yasadışı göçmenlere verilen yardımı arttıracak.

Başkan Obama’nın, bu akşam alacağı kararın ayrıntılarını televizyon konuşmasıyla açıkladıktan sonra yarın da Las Vegas’a geçerek, iki yıl önce göçmenlik reformunun detaylarını anlattığı Del Sol Lisesi’ni ziyaret etmesi planlanıyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin geçen hafta yayınladığı bir rapora göre Las Vegas kentinin bulunduğu Nevada eyaleti, ülkede en yüksek yasadışı göçmen oranına sahip.

Bazı Cumhuriyetçi Kongre üyeleri Başkan Obama’nın yürütme yetkisini kullanmasına şiddetle karşı çıkıyor ve gelecek günlerde geçmesi gereken bir bütçe yasasına sınırlamalar getirme tehdidinde bulunuyor. Bu da Amerika’da federal hükümetin bir kez daha kapanması anlamına gelebilir. Ancak Cumhuriyetçi liderler, geçen yıl partilerinin bu nedenle ciddi eleştiri alması nedeniyle bunun bir tekrarına izin vermeyeceklerini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG